Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тенденция" - страница 4
Тъй като богатството се увеличава и се натрупва в няколко ръце... тенденцията на нещата ще бъде да се отклонява от републиканския стандарт.
Александър Хамилтън
Равновесието е най-дълбоката тенденция на цялата човешка дейност.
Жан Пиаже
Съществува тенденция за натрупване на команди, които натоварват по-ниско стоящите офицери с прекалени изисквания в хода на подготовката и докладването. Можете да облекчите този товар, като елиминирате маловажните изисквания.
Джордж Патън
Във време на криза има рационална тенденция да се обърнем към писателя.
А. Б. Йехошуа
Тенденцията да се сравняваш с другите допълнително понижава самочувствието. Всяка среща с друг може да се превърне в негативна самооценка.
Аарън Бек
Уведомете хората, когато се чувствате нещастни, разочаровани или наранени от нещо. След като чувството бъде признато от вас – не непременно от другите – то има тенденция да се разсее и е по-малко вероятно да ви притеснява. Ако държите чувствата си вътре, вие сте склонни да избухнете при някакъв незначителен инцидент, потенциално да причини още повече вреда на вашето здраве. Приемете това, което е в сърцето ви и сключете мир с него завинаги.
Маошин Ни
Човекът не е създаден за обществото, но обществото е създадено за човека. Никоя институция не може да бъде добра, която няма тенденция да подобрява индивида.
Маргарет Фулър
Момчетата винаги се раждат повече, с около 5%, но до 20-годишна възраст у нас съотношението се обръща. Това отчасти е биологично обусловена тенденция: мъжката част от населението е отговорна за променливостта на качествата и именно сред момчетата се раждат повече гении и повече глупаци.
Мариана Милейко
Когато една компания стане по-голяма, когато започне да привлича служители, тя естествено преминава през тази тенденция да иска да контролира, да иска да изгради процес - по същество да каже, че не всеки наш клиент или служител има голяма преценка.
Марк Рандолф
Героят на Мигел Сихуко не съм аз. Исках той да представя моите собствени страхове, фрустрации и вина, моите собствени най-лоши тенденции и оптимистичните ми очаквания. Той е предупредителна приказка за мен. Но той е и изследване на най-мрачните неща, които ме преследват като човек.
Мигел Сихуко
Необходимостта да се направи нещо има тенденция да коства нуждата да се разбере какво трябва да се направи.
Ангъс Дийтън
Държавният департамент обеща, че никога няма да има друго временно съоръжение за мисия като това в Бенгази, което е толкова леко защитено. Но в същото време историята има тенденция да се повтаря тук и затова може да не се повтори точно по същия начин като Бенгази.
Мичел Зукоф
Да се изключи изобщо религиозното учение от образованието... е много опасна и любопитна тенденция. Резултатът е да се даде на езичеството ново значение и влияние.
Никълъс Мъри Бътлър
Наистина има толкова много линии на работа, към които можете да се присъедините, които не трябва да са само дизайн. И това ме заинтригува особено много, защото редакторите можеха да оценят всички тенденции, всички дизайни и цялата работа на дизайнерите.
Нина Гарсия
Казвал съм това толкова много пъти, но продължавам да се връщам към това: тенденциите идват и си отиват. Притежавайте ги и ги направете свои. Ако не се чувствате добре, тогава не смятайте, че трябва да се обличате по определен начин, само за да бъдете модерни.
Нина Гарсия
Признавам си, гръндж тенденцията всъщност не ми говори. Разбирам защо другите хора го харесват, но това просто не е моят стил. Не ме разбирайте погрешно, обичам наслояването, но ми харесва, когато е направено с малко повече лак и изтънченост.
Нина Гарсия
Ако погледнете назад в историята на жените, които са най-запомнящи се и най-стилни, те никога не са били последователи на модата. Те бяха тези, които бяха уникални в стила си, нарушители на правилата. Те бяха автентични, истински, оригинални. Те не следваха тенденциите.
Нина Гарсия
Образованието има тенденция да бъде схематично и категорично, като не отваря никакви шлюзове в човешкото въображение за чудото на красотата на нашето уникално имение в космоса. Нищо чудно, че за нашите млади става толкова лесно да гледат небрежно на човешката болка или да не се вдъхновяват от магията на чувствителността.
Норман Казънс
А какво е футурист? Нито гадател, нито предсказател, нито четец на чаени листа или кристални топчета. Футуристът е плановик и изпълнител. Футуристите гледат на тенденциите и иновациите. Те търсят модели на промяна. Тогава те действат. Футуристите не само предсказват бъдещето. Те правят бъдещето да се случи.
Пат Уилямс
Успехът идва само за онези групи, които преодоляват твърде човешките поведенчески тенденции, които корумпират екипите и пораждат дисфункционална политика в тях.
Патрик Ленсиони
Не казвам, че всички адвокати са лоши, но твърдя, че общата тенденция е лоша: да се изправиш в съда за която и страна да ти е платила, да въздействаш на топлота и убеденост и да правиш всичко възможно, за да спечелиш делото, каквото и да е. вашето лично мнение може да бъде, скоро ще притъпи всяко фино чувство за чест. Наемният войник не е ценено същество, но поне рискува живота си, докато тези мъже просто рискуват следващия си хонорар.
Патрик О'Брайън
Домашният бизнес е един от най-бързо развиващите се сегменти в нашата икономика и тази тенденция ще продължи, тъй като епохата на корпорацията, започнала преди едва един век, сега отстъпва място на ерата на предприемача.
Пол Зейн Пилзър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща