Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тенденция" - страница 2
Естествената склонност на всички хора е да поставят сила, дух извън нас. Тази тенденция към суеверно магическо мислене е просто вградена в нашата природа.
Майкъл Шърмър
Всичко, което има тенденция да облекчи нечие бреме, трябва да бъде изследвано внимателно. Защото въпреки че подобно облекчение понякога е оправдано и разумно, то най-често е измамно предписание на злата склонност и следователно трябва да бъде подложено на много анализи и изследвания.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Падането на цените чрез увеличеното производство е чудесна дългосрочна тенденция на безпрепятствен капитализъм.
Мъри Ротбард
Дълбоко в човешката природа съществува почти неудържима тенденция да се концентрира физическата и умствената енергия върху опити за решаване на проблеми, които изглеждат неразрешими. Всъщност за някои видове активни хора само привидно неразрешими проблеми могат да събудят интереса им.
Рагнар Фриш
Аз съм изобретател. Започнах да се интересувам от дългосрочните тенденции, защото едно изобретение трябва да има смисъл в света, в който е завършено, а не в света, в който е стартирано.
Рей Кързуайл
Вкарайте хората обратно в кухнята и се борете с тенденцията към преработена храна и бързо хранене.
Андрю Уейл
Всеки предпочита някои храни пред други, но някои възрастни приемат тази тенденция до крайност. Тези хора са склонни да предпочитат видовете скучна храна, на които може да са се радвали като деца - като обикновени или маслени тестени изделия, макарони и сирене, пица със сирене, пържени картофи и сандвичи със сирене на скара - и да ограничат храненето си само до няколко ястия.
Андрю Уейл
В Америка обсъждаме всичко, освен капитализма. Ако във вашето общество има институция, която е над критиките, вие му давате безплатен пропуск, за да се отдадете на всичките му слабости и по-тъмни тенденции.
Ричард Улф
Тъй като интелигентният избор на публични политики изисква както техническо разбиране, така и чувствителност към включените ценности, в съвременните демократични страни се е развила форма на специализирана интелектуална дейност, която има тенденция да комбинира двата аспекта на политиката.
Робърт Дал
Промените като телефона и телеграфа, които имат тенденция да намаляват разходите за организиране на пространството, ще имат тенденция да увеличават размера на фирмата.
Роналд Коуз
Страхът от Господа има тенденция да отнеме всички други страхове... Това е тайната на християнската смелост и дързост.
Синклер Фъргюсън
Самоуправлението е свързано с осъзнаването, толерантността и не позволяването на собствените ви естествени тенденции да ограничават вашия потенциал.
Скот Белски
В нашето планиране има тенденция да объркаме непознатото с невероятното.
Томас Шелинг
Мразя тенденциите, но обичам модата.
Трини Уудол
Баща ми ми разказваше истории, преди да заспя. Когато децата се събираха, в определен момент имах тенденция да измислям свои елементарни вариации на истории, които бях чувал, или да измислям напълно нови.
Уоле Шоинка
Вярно е практически, ако не и напълно, без изключение, че промените, изучавани от всяка наука, имат тенденция да уравновесят или неутрализират силите, които ги предизвикват, и накрая да се успокоят.
Франк Найт
Филмът има тенденция да се ограничава по някакъв начин, а не трябва да бъде. Това е форма, която може да бъде проучена и променена.
Хюго Уивинг
Аз съм войнствена социална тенденция, работеща за задържане и разширяване на своето място в общото течение на тенденциите. Доколкото може, той се елиминира, както прави целият живот. Да го мислим като отделно от обществото е осезаем абсурд, за който никой не би могъл да бъде виновен, който наистина го възприема като факт от живота.
Чарлз Кули
Всяко чувство има тенденция да премине във въжделение или отвращение.
Вилхелм Дилтай
Всички резки и насилствени промени, независимо от техните причини или характер, трябва да имат тенденция да намаляват уважението към статуквото като естествен ред на нещата.
Гунар Мюрдал
Владимир Путин иска да стане фактически ръководител на нелиберална, ксенофобска, хипернационалистическа тенденция в световната политика.
Дейвид Ремник
Владимир Путин иска практически неща, като края на икономическите санкции, но също така иска далеч по-голямо влияние в Европа и в общите идеологически тенденции в света.
Дейвид Ремник
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща