Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тълпа" - страница 3
Защо, когато редактора ви хвали, то около вас няма никой, а когато промърморва, че не е толкова добро, че трябва да се променя, има цяла тълпа, че даже и любимата ви стои в нея.
Иля Илф
На мен ми харесва да съм знаменитост, когато това ми помага. В останалото време се старая да бъда просто човек от тълпата.
Катрин Деньов
Това, което казват хората, не означава нищо, те са само хора. Доброто и красивото не се интересуват от тълпата.
Лудвиг ван Бетховен
Успехът на делото, извършено с общите усилия на много хора, винаги се приписва на един: нито тълпата, нито историята обичат колективни или анонимни трудове.
Етиен Рей
Хората обикновено считат, че е по-добре да се заблуждават с тълпата, отколкото самостоятелно да търсят истината.
Клод Адриан Хелвеций
Няма нищо по-презряно от мнението на тълпата.
Тит Ливий
Да се развличаш постоянно ходейки на партита и премиери е задънена улица. Според мен, няма нищо по ужасно от човешката тълпа. Честна дума, по-добре е ходенето при зъболекар.
Мишел Уилямс
Тълпата трябва да се гледа право в очите. Даже когато ти нямаш и понятие, какво твориш, ти трябва да имаш такъв вид, сякаш знаеш, какво правиш, окръжаващите все едно ще си мислят, че ти си истински професионалист.
Нийл Сандерсън
Седях в офиса си, когато някой ми се обади, за да ми каже, че два леки самолета са се сблъскали със Световния търговски център. Пуснах телевизора си; не след дълго имаше това шествие от хора от всякакъв вид, които вървяха по улицата. Това, което си спомням най-много, беше мълчанието на тази тълпа; нямаше звук.
Том Улф
Моите живи изпълнения идват от чувството на енергия и емоциите и тълпата.
Уиз Халифа
Джебчиите работят или сами, или по двойки, или това, което се нарича тълпа.
Хари Худини
Знаех, както всеки знае, че най-лесният начин да привлечеш тълпа е да дадеш на знанието, че в даден момент и на дадено място някой ще опита нещо, което в случай на провал ще означава внезапна смърт.
Хари Худини
Може ли нещо да е по-показателно за леко, но общо безумие от аспекта на тълпата по улиците на Чикаго?
Чарлз Кули
На улиците на Лос Анджелис хората се боят да се слеят с тълпата.
Брет Ийстън Елис
Повечето писатели прекарват живота си, като стоят малко настрана от тълпата, гледат и слушат и се надяват да уловят онзи мъничък намек за отчаяние, онази част от злоба, която ги кара да си мислят: "Аха, ето историята".
Айлет Уолдман
За да бъде тълпата умна, хората в нея трябва да бъдат не само разнообразни в своите перспективи, но и, относително погледнато, независими един от друг. С други думи, хората трябва да мислят за себе си, вместо да следват примера на хората около тях.
Джеймс Суровецки
Понякога дори умна тълпа ще сгреши.
Джеймс Суровецки
Да си висок е предимство, особено в бизнеса. Хората винаги ще те помнят. И ако сте в тълпа, винаги ще имате чист въздух, който да дишате.
Джулия Чайлд
Качеството на Майстора не се определя от размера на тълпата му от ученици.
Ричард Бах
Моля да ми кажете защо човек трябва да се държат по абсолютно същия начин като други хора, като масата, като тълпата?
Салвадор Дали
Не си нито прав, нито грешен, защото тълпата не е съгласна с теб.
Уорън Бъфет
Нашата социална система е архаична, хората, които знаят, са на дъното, а на върха - тълпа идиоти.
Фред Хойл
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща