Цитати на тема "Кожа" - страница 6
Страхът е странен. Той се утаява върху сандъците и прониква през кожата, през слоеве тъкан, мускули и кости и се събира в черна дупка с размер на душата, изсмуквайки радостта от живота, удоволствието, красотата. Но не надеждата. По някакъв начин надеждата е единственото, устойчиво на страха, и именно тази надежда прави следващия дъх възможен, следващата стъпка, следващия малък акт на бунт, дори ако този бунт просто остава жив.
Ейми Хармън
Може да се влюбя до уши в новото си бебе, но той не беше лесно новородено. Той беше прекрасен, но взискателен, постоянно неспокоен, суетен и не се интересуваше от хранене, освен ако не беше между полунощ и пет сутринта. Разбира се, имаше моменти на чисто щастие, когато го увивах след банята и го гушвах в мен или просто да се удивлявам на кадифената кожа на ръцете му. Но имаше и моменти, когато липсата на сън и смазващата изтощение имах чувството, че никога няма да свърши и аз се обвинявах за факта, че Уилям не беше онзи бълбукащ, доволен вързоп радост, който предполагах, че ще бъде. Бях сигурна, че вероятно правя нещо нередно, въпреки че прочетох всяко ръководство за родители.
Катрин Айзък