Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кожа" - страница 5
По време на четиридневното си търсене на видения, индианецът построи потна хижа от върба и кожи, пости, очисти се с градински чай и кедър и понесе топлината на огъня, докато духът му беше освободен да се издигне над полето на змиите. Изпитанието му приключи, когато се появи видение на майка му и му каза да се върне у дома, защото той си беше забравил лулата.
Уейд Дейвис
Винаги беше облекчение, когато тя се прибираше при него. Като вода или храна. Като музиката или онзи момент, когато се порежете с нож и стиснете кожата и не изтича кръв.
Франческа Лия Блок
Въздухът се чувстваше като целувка по кожата ви и в атмосферата имаше усещане за очакване, почти сякаш усещате как растенията растат и цветята цъфтят.
Араминта Хол
Хомофобията е само една форма на отвращение и където и да имате маркер за отклонение - цвят на кожата, пол, полова идентичност, увреждане - получавате същите механизми на предразсъдъци.
Хал Дънкан
Къде ще има толкова кожа, че да покрие целия свят? Само с кожата на сандалите ми сякаш целият свят е покрит. По същия начин не съм в състояние да обуздая външните явления, но ще обуздая собствения си ум. Каква нужда има да възпирам нещо друго?
Шантидева
Непокорните същества са толкова неограничени, колкото пространството Те не могат да бъдат победени, но ако преодолея само мислите за гняв, това ще бъде еквивалентно на победата над всички врагове. Къде бих могъл да намеря достатъчно кожа, с която да покрия повърхността на земята? Но (носенето) на кожа само върху подметките на обувките ми е еквивалентно на това да покрия земята с нея. По същия начин не е възможно за мен да сдържа външния ход на нещата; Но трябва ли да обуздая този мой ум Каква би била нуждата да обуздая всичко останало?
Шантидева
Тя докосна здравите гънки на кожата около врата, китките и бедрата на бебето, тъмните бръчки, плачещи за живот, направени в челото му, и си помисли как хората започват с бръчки и завършват с бръчки, врастват в кожата си и след това живеят, за да растат отново от него.
Шанън Хейл
Всеки ден сме принудени да страдаме, без да знаем къде да намерим отговори на въпроси, които изплуват на повърхността като мехури по кожата.
Шимада Соджи
Изкуството е битка; в изкуството трябва да жертваш своята кожа.
Ървинг Стоун
Знаете ли какво представляват кучетата следотърсачи? Това са специално обучени кучета, които търсят изчезнали хора. Как успяват да намерят човек по следите? Те улавят аромата на изгубени люспи от кожата.
Яел Адлер
Това е нелепо. Жените проблемни ли са, ако показват твърде много кожа, и проблемни, ако не показват достатъчно?
Беки Албъртали
Мисля, че благотворителността е като да сложиш гипс на човек без кожа.
Бен Брукс
И най-тревожното, не би ме изненадало, ако Путин в крайна сметка започне голям военен конфликт със Запада, за да спаси собствената си кожа като държавен глава в Русия.
Бил Браудър
Мила, всички сме курви под кожата, независимо дали се даваме чрез изчисление или по желание. Просто някои от нас изискват по-висока цена от други.
Вирджиния Хенли
Властите се страхуват за собствената си кожа, за главите си, затова ще започнат да премахват главите на другите, надявайки се да спасят своите.
Владимир Величко
Да разберем, че нещата ни засягат и че ни нараняват, означава да осъзнаваме собствената си кожа и собствените си съмнения. И то е, че сърцето охлажда мозъка, а не мозъка сърцето.
Алберт Еспиноса
Трябва да се покрием с енергичност толкова плътно, колкото сме покрити с кожа!
Всеволод Иванов
Какво може да бъде по-силно от обонятелните спомени? Връзката с аромата е интимна, химическата реакция между кожата и парфюма е тайнство.
Гаспар Улиел
Харесваше й да мисли, че мръсотията, която тя отмива от кожата, постепенно се разтваря във вода, докато тя престане да бъде мръсотия.
Джанин Къминс
Подобно на академичните марксисти, които са техни сестри под кожата, либертарианците са далеч по-заинтересовани от идеалния свят, отколкото от този, в който живеят обикновените хора.
Джейкъб Уайсбърг
Престъпленията от омраза засягат не само индивиди, но и цели общности. Когато семейството е нападнато заради цвета на кожата му, не само семейството се чувства нарушено, но всеки жител на този квартал.
Джеймс Коми
Лесният път на стареене е да се превърнете в дебела кожа, непроходим мошеник, бойна брадва. Да растеш меко и сладко е по-трудният начин.
Джеймс Хилман
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
Следваща