Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Армия" - страница 6
В началото, преди пристигането на белите мъже, се бях считал за неутрален. Не исках нито една страна да спечели, нито армията, нито бунтовниците. Както се оказа, и двете страни загубиха.
В. С. Найпол
Хората са овце. Ето защо са възможни армии и войни. Те умират жертви на глупавата си послушност.
Габриел Шевалие
За да отидете в армията, трябва да пораснете, така ми казаха. И имаше много неща, за които първо трябваше да пораснеш, сякаш, докато не пораснеш, не можеш и да умреш.
Греъм Суифт
Научиха ме в армията да виждам в тъмното: не гледайте директно това, което искате да разгледате. Вместо това трябва да погледнете встрани за нещо друго, тогава от ъгъла на окото ще видите по-ясно какво ви интересува.
Джак Фини
Мафията ще бъде спечелена от армия от начални учители.
Джезуалдо Буфалино
Усмивката, която той й отправи, беше тъжна, само малко повдигане към устата му. - Вие сте боец. - Да. Винаги. И понякога съм цяла армия.
Дж. Р. Уорд
До края на войната нашите мъже не спряха да отправят молитви към Аллах, за да ги спаси от чужди армии... и свободни жени! И кой може да каже това, от какво са се страхували повече?
Джийн Сасън
В Съюзната армия имаше 315 000 собственици на роби (с 200 000 в Конфедеративната армия) и хората, които се отдалечиха от Съюзната армия, бяха категорично против освобождаването на роби. Ние цитираме тези факти и записани статистически данни, за да подчертаем, че основната причина за войната не е проблемът с робството.
Джон Колман
Направих две неща на седемдесет и петия си рожден ден. Посетих гроба на жена ми. След това се присъединих към армията.
Джон Скалзи
Живота на армията е в изпълнението на бойната заповед.
Алексей Толстой
Римляните не се опитват да убият всички евреи, но унищожават еврейската съпротива срещу римското владичество. Йерусалим беше превърнат в лагер на римска армия и беше пълна разруха.
Илейн Пейджълс
Не силата на армията, не качеството на оръжието, а силата на духа гарантира победа.
Йохан Готлиб Фихте
- Започнахме гражданска война - каза Гефестион. - А ние дори нямаме армия!
Карен Есекс
Днес дипломите на огромната армия от бакалаври все повече и повече напомня на блестящи хартийки, в които се опаковат шоколадите.
Кен Робинсън
Армия без народ е като риба без глава.
Клод Роа
Сексуалното насилие няма място в армията. Това е нарушение на всичко, за което се застъпва американската армия.
Леон Панета
Най-важното, което можем да направим, е да преследваме нарушителите, да се справим с тези, които са нарушили закона и са извършили това престъпление. И ако можем да направим това, тогава можем да започнем да се занимаваме с този проблем и да изпратим сигнал, че това не е проблем, който ще игнорираме в армията на Съединените щати.
Леон Панета
Този лагер е ковачница за армията; тества нашата храброст. Вместо топлина и чук, нашите изпитания са студ и глад. Въпросът е от какво сме направени?
Лори Халсе Андерсен
Силата на една армия, както количеството движение в механиката, възлиза на масата, умножена по скоростта.
Наполеон Бонапарт
Армията няма да чуе нищо за политиката от мене и в замяна очаквам да не чуя нищо за политиката от армията.
Хърбърт Аскуит
Военното изкуство се състои в това, с по-малка армия винаги да имаш повече сили от неприятеля, когато те атакува или когато е атакуван; но това изкуство не се учи нито по книги, нито по навик, то е усет за действие, който именно представлява военният гений.
Наполеон Бонапарт
Една армия трябва винаги да бъде разпределена така, че нейните части да могат да си помагат една на друга и да се комбинират, за да осъществят максимално възможна концентрация на сила на едно място; докато на други места се използва минимално необходимата сила, за да се подготви успехът на концентрацията.
Базил Лидъл Харт
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща