Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Армия" - страница 3
Заветна кауза и генерал, който вдъхва увереност от предишния успех, са мощно средство за наелектризиране на армия.
Антоан-Анри Жомини
Дълго време се смяташе, че войната се води от армии, които не могат да се идентифицират със самата нация. Професионалните войници поеха задачата да защитават националните интереси и се разбра, че войната засяга само тях; самата страна продължи да живее и работи.
Фердинан Бюисон
Холивуд продължава да представя американската армия като добрите момчета, винаги побеждавайки извънземните или чужденците.
Хидео Коджима
Няма да движа армията си без лук.
Юлисис Грант
Огромна чест е да бъда отговорен за най-важната организация в света - за правителството на САЩ, за нашата армия и за всичко добро, което правим по света.
Барак Обама
Мъртвите войници в тази армия, която е спечелила войната, наричат герои.
Вернер Мич
Безполезно е да изпращате армии срещу идеи.
Георг Брандес
Американският начин на война е да се изгради армия, после друга, после трета, докато се изграждат флоти. Ако войната все още продължава, ние разбиваме.
Джери Пурнел
Знаех, че като студент по фармация ще получа военно отлагане. Тъй като бях от еврейски произход, това означаваше, че няма да се налага да служа в отряд за принудителен труд на унгарската армия.
Джон Харшани
В армията се чувствате нарушени - няма лично пространство. Писането беше спасител на живота, начин за възстановяване на лична територия.
Етгар Керет
По принцип през целия си живот съм имал силни търкания с живота - бях проблемен войник, бях изгонен от армията, бях в битки. Имаше нещо за писането, което беше начин за експериментиране с тази емоция.
Етгар Керет
Народ който не храни своя армия, скоро ще храни чужда.
Наполеон Бонапарт
След като човечеството унищожи капитализма, то ще навлезе в епохата на мира и тогава вече няма да са му необходими войни. Тогава няма да има нужда от армии, военни кораби, бойни самолети и отровни вещества. Тогава човечеството во веки веков няма да види войни.
Мао Дзедунг
Английският генерал А. У. Нокс написа тогава на своето правителство, че милионната армия от болшевики може да бъде разбита, но когато 150 милиона руснаци не искат белите, а червените, то е безсмислено да се помага на белите.
Георгий Жуков
Спомняйки си съвместната работа с офицерите от старата армия, трябва да кажа, че в по-голямата си част това бяха честни, добросъвестни и предани на Родината си синове на нашия народ. Когато се налагаше да дават живота си в бой с враговете, те отиваха без да трепнат, с достойнство и воинска доблест.
Георгий Жуков
За да накарате армията да действа, трябва да напъхате всеки един от хората в нея в скалата на страха... Армията функционира най-добре, когато сте уплашени от човека над вас и сте изпълнени с презрение към вашите подчинения.
Норман Мейлър
Русия изпълни своя съюзнически дълг. Победата обаче беше открадната от страната. Откраднати от онези, които призоваха за поражението на отечеството, армията си, сееха раздори в Русия, стремяха се към власт, предавайки националните интереси.
Владимир Путин
Американският войник демонстрира, че надеждно екипиран, трениран и воден, няма по-добър от него сред всички армии на света.
Люшън Траскът
Армията е струпване на въоръжени мъже, длъжни да се подчиняват на един. Всяка промяна в правилата, която накърнява този принцип, отслабва армията.
Уилям Шърман
Шпионин зад стените на крепостта струва колкото цяла армия в крепостните стени.
Морис Дрюон
Винаги съм мислил, че всеки мъж, който иска да продължи да живее у нас, трябва да премине през армията.
Никита Михалков
Освен това той обеща всичко на всички, което естествено му донесе огромна, свободна армия от последователи и гласоподаватели сред невежите, разочарованите и лишените от собственост.
Себастиан Хафнер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща