Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Армия" - страница 2
С тази армия бих завладял Вселената, ако успея да ги накарам да стрелят в една посока.
Лоис Макмастър Бюджолд
Ако няма вражеска заплаха, армията е в опасност.
Аркадий Давидович
Първоначално никой няма да ви плати за планиране на експедиция: трябва да работите в кръчми през уикендите, за да можете да платите сметките за газ. Присъединих се към Териториалната армия, която ми плащаше, когато идвах да тренирам нощи, както и жена ми.
Ранулф Файнс
Ето защо първото условие за успех за Лигата на нациите е твърдото разбиране между Британската империя и Съединените американски щати и Франция и Италия, че между тях няма да има конкурентно изграждане на флоти или армии.
Артър Хендерсън
Така че цялата война, когато я погледнете, вероятно се управлява от професионални войници, а останалите са само вербувани или хора, които просто са принудени да се присъединят към армията.
Джералд Скарф
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
Много африкански лидери отказват да изпратят своите войски на мисии за поддържане на мира в чужбина, защото вероятно се нуждаят от армиите си, за да сплашат собственото си население.
Кофи Анан
Където е армията, цените са високи, а когато цените се повишават благосъстоянието на народа се изчерпва.
Сун Дзъ
Войната означава борба. Работата на войника е да се бори. Армиите не се свикват, за да копаят окопи, да нахвърлят защитни укрепления, да живеят в лагер, а да намерят врага, да го ударят, да нападнат страната му и да му нанесат всички възможни щети за възможно най-кратко време. Това означава масово унищожение на имущество и животи, докато трае кампанията. Но същата война по необходимост ще има кратка продължителност и в крайна сметка ще спаси много животи и много имущество. Да се движи бързо, да се удря енергично и да се доставят всички плодове на победата – това е тайната на успешната война.
Стоунуол Джаксън
Преди господарят император казваше, че Русия има два съюзника – армията и флота, а днес Русия има други два – нефтът и газът.
Дмитрий Рогозин
Тази война се различава в частност от другите войни. Ние не сме биещи се армии, а враждуващ народ, но трябва да накараме млад и стар, богат и беден да почувства суровата ръка на войната.
Уилям Шърман
Роден съм в Харлем, израснах в Южен Бронкс, ходих в държавно училище, завърших държавен колеж, постъпих в армията и след това просто останах в нея.
Колин Пауъл
Трудно е да нахраниш един бездеен човек, още по-трудно е да нахраниш цяло семейство, но най-трудно е да се поддържа армия, прекарваща времето си в безделие.
Ксенофонт
Понякога гласът на един човек, който говори истината, е много по-мощен от целите флоти и армии.
Урсула Ле Гуин
Когато товарите не могат да пресекат границите, ги пресичат армиите.
Фредерик Бастиа
Армията има заповед да защитава всяко място.
Хелмут Кол
Никоя армия никога не е правила толкова много с толкова малко.
Дъглас Макартър
Армията е нация в нацията. Това е една от злините на времето.
Алфред дьо Вини
Сто пъти да влезеш в битка и сто пъти да победиш - това не е най-доброто. Най-доброто е да покориш чуждата армия без да се сражаваш.
Сун Дзъ
Убедена съм, че влиянието на армия от благочестиви жени ще бъде неизчислимо - в нашите домове, нашите църкви и нашата култура. Ще бъдеш ли една от тези жени?
Нанси Лий Демос
За първи път чух за генерал Андерс и неговата армия преди повече от 50 години. Възхищавах му се тогава и все още му се възхищавам; и чувствам специална връзка с мъжете, жените и децата, които той спаси от глад, болести и служебно насилие. Тяхната е история за издръжливост и сила, която дава вяра в човешкия дух.
Норман Дейвис
Постоянната армия, колкото и да е необходима в някои моменти, винаги е опасна за свободите на хората. На такава сила трябва да се гледа с ревниво око.
Самюел Адамс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща