Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Войник" - страница 3
Обичам своите недостатъци. В това число и тези, които са свързани с моята външност. Не ме дразнят бръчки около очите, тънки устни, както и факта, че зъбите ми не блестят като бели униформи на войници на парад.
Кирстен Дънст
Войникът е армията. Никоя армия не е по-добра от войниците си.
Джордж Патън
Войниците не са полицаи и е много несправедливо дори онези войници, които имат някаква полицейска подготовка, да ги натоварват с полицейски задължения. Не е това, за което са обучени или оборудвани.
Патрик О'Рурк
Дълго време се смяташе, че войната се води от армии, които не могат да се идентифицират със самата нация. Професионалните войници поеха задачата да защитават националните интереси и се разбра, че войната засяга само тях; самата страна продължи да живее и работи.
Фердинан Бюисон
Нито един американски войник не трябва да се допуска да стъпи на иранска земя, независимо от критиките, които имаме към иранското правителство.
Ширин Ебади
Мъртвите войници в тази армия, която е спечелила войната, наричат герои.
Вернер Мич
Мисля, че можете да почетете жертвите на обикновен войник, без да прославяте войната.
Джералдин Брукс
Наземните мини се отличават, защото след като бъдат засети, след като войникът се отдалечи от оръжието, наземната мина не може да направи разлика между войник или цивилен - жена, дете, баба, която излиза да събира дърва за приготвяне на семейната храна.
Джоди Уилямс
Мината е вечно подготвена да вземе жертви. В обикновения език това е перфектният войник, "вечният караул". Войната приключва, мината продължава да убива.
Джоди Уилямс
По принцип през целия си живот съм имал силни търкания с живота - бях проблемен войник, бях изгонен от армията, бях в битки. Имаше нещо за писането, което беше начин за експериментиране с тази емоция.
Етгар Керет
Ако парите на някой човек могат да бъдат взети от така нареченото правителство, без негово лично съгласие, всичките му други права се вземат с него; защото с парите си правителството може и ще наеме войници, които да застанат над него, да го принуди да се подчини на произволната си воля и да го убие, ако се съпротивлява.
Лизандър Спунър
Големият минус на Върховния [на Сталин] беше в това, че по време на войната той лично нито веднъж не отиде при войниците на фронта и не видя със собствените си очи бойните действия на войските.
Георгий Жуков
Днес може да изглежда трудно, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали. Вместо това си спомняме от домовете си и от прага си. Но нашите улици не са празни; те са изпълнени с любовта и грижата, която изпитваме един към друг. И когато гледам страната ни днес и виждам какво сме готови да направим, за да се защитаваме и подкрепяме един друг, казвам с гордост, че ние все още сме нация, която онези смели войници, моряци и летци биха признали и на която биха се възхищавали.
Елизабет II
Ние не сме утописти. Ние знаем, че всеки черноработник и всяка готвачка не са способни на момента да поемат управлението на държавата. В това сме съгласни и с кадетите, и с Брешковска, и с Церетели. Но ние се отличаваме от тези граждани по това, че изискваме незабавно скъсване с подобен предразсъдък, според който само богатите или дошлите от богати семейства чиновници са в състояние да управляват държава, да вършат ежедневна делнична работа по управлението. Ние изискваме обучението по държавно управление да се води от съзнателни работници и войници - и то да започне незабавно, тоест към това обучение да бъдат незабавно привлечени всички трудещи се и цялата бедна класа.
Владимир Ленин
Аз съм войник – бия се, където ми е казано, и побеждавам, където се бия.
Джордж Патън
Тази година ще отпразнуваме 200-годишнината от деня на битката при Бородино и как да не си спомним Лермонтов и неговите герои-чудо? Помним тези думи от детството, от училище, помним тези войници, които преди битката за Москва се кълняха във вярност на отечеството и мечтаеха да умрат за него. Помниш ли какво казаха? И ние ще помним Есенин, всички ще помним нашето величие. Така че нека запомним тези думи:"Да умрем близо до Москва,Как загинаха нашите братя!И обещахме да умремИ клетвата за вярност беше спазена".
Владимир Путин
Болшевиките по време на Първата световна война искаха поражение за своето отечество и когато героичните руски войници и офицери проляха кръв по фронтовете на Първата световна война, някой разтърси Русия отвътре и стигна дотам, че Русия като държава рухна и обяви себе си губещ. Глупости, глупости, ама стана, това е пълно предателство на националните интереси! Такива имаме и днес.
Владимир Путин
Американският войник демонстрира, че надеждно екипиран, трениран и воден, няма по-добър от него сред всички армии на света.
Люшън Траскът
Ако научим войниците да мислят, никой няма да остане в строя.
Фридрих II Велики
По време на Първата световна война, която породи пика на масовия национализъм в Европа, евреите се надигнаха в защита на своите държави и, очевидно, не се поколебаха да убият еврейските войници, които бяха от другата страна на фронта.
Шломо Занд
Въздушната сила е преди всичко психологическо оръжие - и само късоглед войници, прекалено бойно настроени, подценяват значението на психологическите фактори във войната.
Базил Лидъл Харт
През цялата история цивилното население и политическите владетели са говорили за мир. Ние никога не сме били свободни от война. Войникът, чиято професия е войната, разбира, че мирът трябва да бъде наложен от превъзходна военна мощ. Сигурността на поражението е единственото ефективно възпиращо средство, което можем да използваме, за да поддържаме мира. Освен това можем да бъдем силни, без да сме агресивни.
Бари Голдуотър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща