Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Войник" - страница 2
Не мислете, че е срамно да приемате помощ. Трябва да изпълняваш задълженията си като войник на пост.
Марк Аврелий
Войните идват и си отиват, но моите войници остават завинаги.
Тупак Шакур
Прекомерната власт винаги поражда жестокост. Това е вярно по отношение на деспотите, войниците и любовниците.
Етиен Рей
Мирът е хубаво нещо, но не бива да се дреме, за да не ни вържат ръцете, а и войниците ни да не станат баби.
Петър I
Някои от вас, войници, си мислят, че войната е романтика и слава, но нека ви кажа, момчета – войната е ад!
Уилям Шърман
Винаги сме знаели как да почитаме падналите войници. Те бяха убити заради нас, те излязоха на нашата мисия. Но как да оплакваме случаен мъж, убит при терористична атака, докато седи в кафене? Как се оплаква домакиня, която се качи в автобус и никога не се връща?
А. Б. Йехошуа
Щях да съм катастрофален войник.
Макс Хейстингс
Войниците получават броня за плътта и костите си, но те трябва да изработват свои собствени за душите си. Парче по парче.
Стивън Ериксън
Какво прави Малазанският войник толкова опасен? Позволяват им да мислят.
Стивън Ериксън
Така че цялата война, когато я погледнете, вероятно се управлява от професионални войници, а останалите са само вербувани или хора, които просто са принудени да се присъединят към армията.
Джералд Скарф
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
Винаги има реакция, основана на страх. Хората приемат, че ако критикувате решение да отидете на война, тогава казвате нещо против войниците - което не е така.
Ед Харис
Член съм на Дружеството на мира, защото бях войник: защото съм се борил и виждам какво е войната от личен опит. Именно на бойното поле се обричах на каузата за мир.
Ернесто Теодоро Монета
Аз съм войник, убеден, че действам от името на войниците.
Зигфрид Сасуун
Не знаех, че художници и писатели се пенсионират. Те са като войниците - просто избледняват.
Лорънс Ферлингети
Ние не сме пацифисти, ние сме войници на ненасилието.
Джоан Байз
Войната означава борба. Работата на войника е да се бори. Армиите не се свикват, за да копаят окопи, да нахвърлят защитни укрепления, да живеят в лагер, а да намерят врага, да го ударят, да нападнат страната му и да му нанесат всички възможни щети за възможно най-кратко време. Това означава масово унищожение на имущество и животи, докато трае кампанията. Но същата война по необходимост ще има кратка продължителност и в крайна сметка ще спаси много животи и много имущество. Да се движи бързо, да се удря енергично и да се доставят всички плодове на победата – това е тайната на успешната война.
Стоунуол Джаксън
Един главнокомандващ е толкова добър или лош, колкото го направят войниците под негово командване.
Дъглас Макартър
Нито войниците, нито парите могат да защитят владетеля, а само приятелите, спечелени с добри дела, качества и почтеност.
Салустий
Там, където премине елен, ще преминие и руски войник. Там, където не премине елен, все едно – руският войник пак ще премине.
Александър Суворов
Войната е твърде сериозно нещо, за да бъде оставено на войниците.
Уилям Шърман
Народите винаги преписват победите на таланта на своите генерали и мъжеството на своите войници, а пораженията непременно обясняват, че са били фатална случайност.
Анатол Франс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща