Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Войник"
Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо.
Пабло Пикасо
Всеки, който някога е хвърлил поглед в стъклените очи на един войник, умиращ на полето на боя, се замисля добре, преди да започне война.
Ото фон Бисмарк
Мразя войната както може да я мрази само войник, който я е преживял, като човек, който е видял нейната бруталност, безполезност и глупост.
Дуайт Айзенхауер
Лидерството означава решаване на проблеми. Денят, в който войниците ви спрат да ви споделят проблемите си, е денят, в който вие сте спрели да ги ръководите. Те са загубили доверие, че можете да им помогнете, или са сметнали, че не ви интересува. В случая това е провал в командването.
Колин Пауъл
Старите войници не умират, те просто изчезват.
Дъглас Макартър
Войната свършва само тогава, когато е погребан и последния войник.
Александър Суворов
Дисциплина - това е просто изкуството да накараш войник да се бои от своите офицери повече, отколкото от врагът.
Клод Адриан Хелвеций
Където има твърде много полицаи - няма свобода. Където има много войници - няма мир. Където има твърде много адвокати - няма справедливост.
Лин Ютан
Езикът е оръжието на литератора, както пушката - на войника. Колкото по-добро е оръжието, толкова по-силен е воинът...
Максим Горки
Ако нашите войници разбираха заради какво воюваме, нямаше да можем да водим ни една война.
Фридрих II Велики
Има само три същества, достойни за респект – свещеникът, войникът и поетът. Да знаеш, да убиваш, да създаваш.
Шарл Бодлер
Войникът е последно звено от еволюцията на животинския свят.
Джон Стайнбек
Войникът преди всичко се моли за мир, защото именно войникът трябва да страда и да понесе най-дълбоките рани и белези на войната.
Дъглас Макартър
В крайна сметка раницата на войника не е толкова тежка, колкото веригите на пленника.
Дуайт Айзенхауер
Времето - то не лекува. То не заздравява раните, а просто ги покрива с марлена превръзка от нови впечатления, нови усещания, жизнен опит. И понякога се вкопчваш в нещо, тази превръзка отлита и свеж въздух попада върху раната, подарявайки ти нова болка... нов живот. Времето е лош лекар. Кара те да забравиш за болката от старите рани, като ти нанася нови и нови... Така и пълзим през целия живот, като негови ранени войници... И с всяка година в душата расте ли расте броя на лошо поставените превръзки.
Ерих Мария Ремарк
Ако трябва да бъда войник, трябва да съм добър, всичко друго е немислимо.
Уилфред Оуен
Първото задължение на войника е да се подчинява, в противен случай може и да се откажете от войниците.
Алберт Кеселринг
В края на краищата войници не се раждат, войници умират.
Егор Летов
Войниците са граждани на сивата земя на смъртта, които не извличат дивидент от утрешните времена.
Зигфрид Сасуун
Като войник преживях Първата световна война, докато повечето ми другари не го направиха.
Лестър Пиърсън
Всеки истински войник трябва да е против войната. И все пак има неща, за които си струва да се борим.
Норман Шварцкопф
Професионалният войник разбира, че войната означава убиване на хора, войната означава осакатяване на хора, войната означава семейства без бащи и майки.
Норман Шварцкопф
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща