Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Черта" - страница 2
Гражданското общество ни дава пример както за изключителен лукс, за излишъци, така и за пример на бедност и тяхната обща черта на физическото и моралното израждане.
Георг Хегел
Самохвалството не е привлекателна черта, но нека бъдем честни. Мъжът, хванал голяма риба, не се прибира вкъщи по алейката.
Ан Ландърс
Наглостта не е умишлен начин на действие, а черта на характера.
Жан дьо Лабрюйер
Всички черти на характера, които имат такава голяма нужда от корекция и култивиране - кой ще ги култивира и коригира, ако ние не им дадем сърце и не ги подложим на взискателна проверка?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Сдържаност е черта крайно неприятна, несдържаност - крайно опасна.
Филип Честърфийлд
Ние не обсъждаме анатомичните, физиологичните и психическите характеристики на човека, считан за личност; но ние се интересуваме от разнообразието на тези черти в групи мъже, намиращи се в различни географски райони и в различни социални класи.
Франц Боас
Всеки отделен човек е специфична личност, което няма да бъде отново. Хората се различават по самата същност на душата, а тяхното сходство е само повърхностно. Колкото повече е като себе си, толкова повече започва да разбера себе си - ясно показват, чрез самобитните си черти.
Валерий Брюсов
Почти общ закон на покварата е неспособността към силна любов, незаменима и фатална. Отличителна черта на поквареният човек е че той е безличен в своите отношения с жените. За него има удоволствие, но няма привързаност.
Василий Розанов
Вярвайте в мечта. Тя има хубава черта - да се сбъдне.
Виталий Гиберт
Не знам какъв ще бъда, когато съм на 60. Вече имам черти на пенсиониран джентълмен.
Дейвид Уолямс
Творчеството не е черта, която наследяваме в гените си, нито благословия, дарена от ангелите. Това е умение.
Джона Лерър
Струва ми се, че хората с талант и гений служат по-добре от средните примери, за да ни накарат да разберем законите на характера, защото те представят по-крайни черти.
Алфред Бине
Свободата и здравето имат една обща черта: истински ги цениш тогава, когато ги нямаш.
Анри Бек
Най-опасният мит за лидерството е, че лидерите се раждат, че има генетичен фактор за лидерство. Този мит твръди, че хората или имат определени харизматични черти, или не. Това е нелепост; в действителност е вярно точно обратното. Лидерите по-скоро се създават, отколкото се раждат такива.
Уорън Бенис
Порокът разгневява хората само от време от време, но външните му черти ги дразнят от сутринта до вечерта.
Дени Дидро
Най-безспорната черта на революцията е пряката намеса на масите в историческите събития.
Лев Троцки
Вероятно имам отличителната черта да съм кинозвезда, която по всички закони на логиката би трябвало да не е правила никое от нещата преди това. Липсваше ми опит на всеки един етап от кариерата ми.
Одри Хепбърн
Знаете ли вие отличителната черта на посредствеността? Негодуване за успехът на някой друг.
Айн Ранд
Великата и единствена оригинална черта на любовта е в това, че тя прави щастието неотличимо от нещастието.
Емил Чоран
Вие нищо не може да направите с това, което е станало вчера. Това е свършило. Това е минало. Нищо не можете да направите, нито черта. И не е нужно да се боиш за утрешният ден, понеже той още не е настъпил. Вие сте длъжни да останете там, където сте, в средата, в днешният ден и всичко ще е наред.
Лайза Минели
Всяка черта на характера, след като е достигнала определена сила на напрежение, се превръща при определени условия в предимство.
Лев Троцки
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите и. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи.
Ерик-Еманюел Шмит
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща