Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Член"
Любими: популярната форма на обръщение, използвана при разговор с член от противоположния пол, чието име в момента не можете да запомните.
Оливър Херфорд
Идентичността на хората като индийци, като азиатци или като членове на човешката раса сякаш отстъпва - съвсем внезапно - на сектантска идентификация с индуистки, мюсюлмански или сикхистки общности.
Амартя Сен
Има повече егоизъм и по-малко принципи сред членовете на Конгреса, отколкото имах представа, преди да стана президент на САЩ.
Джеймс Полк
Това, което характеризира един член на малцинствена група, е, че е принуден да вижда себе си едновременно като изключителен и като незначителен, като прекрасен и като ужасен, като добър и като лош.
Норман Мейлър
Чудя се дали другите кучета мислят, че пуделите са членове на странна религиозна общност.
Рита Ръднър
Чувствам се виновен, че съм член на човешката раса.
Джак Керуак
Цивилизоваността на обществото се определя от това, как то се грижи за своите безпомощни членове.
Пърл Бък
Начинът, по който едно общество организира живота на своите членове... е един "проект" за реализация сред другите. Но след като проектът влезе в действие в основните институции и отношения, той има тенденцията да стане изключителен и да определя развитието на обществото като цяло.
Херберт Маркузе
Никсън беше най-нечестният човек, когото съм срещал в живота си. Той излъга жена си, семейството си, приятелите си, колегите си в Конгреса, пожизнени членове на собствената си политическа партия, американския народ и света.
Бари Голдуотър
Считано е мнението на повечето членове на нашите рационални елити, че при всяка дадена разлика в мнението с реалността, реалността е погрешна.
Джон Ралстън Сол
Езикът може да е непокорен член, но тишината отравя душата.
Едгар Ли Мастърс
Да си член на Комунистическата партия означава да имаш вкус към полицейската държава. Това е с разреден вкус, но е горчив и незабравим.
Елия Казан
Обществото е група, чиито членове имат повече взаимоотношения помежду си, отколкото с външни лица.
Карол Куигли
Не искам да съм в клуб, който приема хора като мен за свои членове.
Граучо Маркс
Противно на всяка човешка натура е да се гледа на нея като на член от някоя класа, а не като самостоятелна личност.
Дороти Сейърс
Търговско общество, чиито членове по същество са аскетични и безразлични към социалния ритуал, трябва да бъде снабдено с чертежи и спецификации за предизвикване на правилния тон за всеки случай.
Маршал Маклуън
След като разберем, че всички сме членове на човечеството, ще искаме да се състезаваме в духа на любовта.
Мохамед Али
Отвореното общество е общество, което позволява на своите членове възможно най-голяма степен на свобода при преследване на техните интереси, съвместими с интересите на другите.
Джордж Сорос
Евритмията е красота и стройност в настройките на членовете. Това се установява, когато членовете на едно произведение са с височина, подходяща за тяхната ширина, с ширина, подходяща за тяхната дължина, и с една дума, когато всички те си съответстват симетрично.
Витрувий
Следователно, тъй като линията на видимост към горната част е по-дълга, това прави тази част да изглежда така, сякаш е облегната назад. Но когато членовете са наклонени напред, както е описано по-горе, те ще изглеждат на наблюдателя като отвесни и перпендикулярни.
Витрувий
Политиката е по-скоро създаването на възможно най-добрата политика от дълбоките вътрешни нужди на нейните граждани – които са само част от нейните членове.
Марк Кингуел
Аз съм само един член на огромен екип, съставен от много организации, служители, хиляди учени и милиони земеделски стопани - предимно дребни и смирени - които дълги години водят тиха борба, като често губят война на фронта за производство на храни.
Норман Борлауг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща