Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Парче" - страница 4
Латералното мислене не се занимава с игра със съществуващите парчета, а със стремеж към промяна на тези парчета. Занимава се с възприятието, част от мисленето. Тук ние организираме външния свят на парчета, които след това можем да "обработим".
Едуард де Боно
Пийте всяка сутрин на чаша слънце и яжте парче ръж.
Жул Ренар
Разрежи пицата на четири парчета, а не на осем - аз не съм толкова гладен, че да изям сега осем парчета.
Йоги Бера
Винаги се надява този, който е изял от кутията последното парче пица.
Крис Рок
Аз притежавам само две сребърни лъжици. Това е всичкото сребро, което имам. И не желая да притежавам повече, докато на моята улица все още има хора, които нямат и парче хляб.
Джон Уесли
Има хора, нравствеността на които остава непокътната подобно на парче плат, от който те никога не си шият дрехи.
Жозеф Жубер
Бях нещастен и така е нещастна всяка душа, която е обвързана с любовта си към смъртните неща; когато ги изгуби, то се разкъсва на парчета и тогава осъзнава нещастието, което е било там дори преди да ги изгуби.
Августин
Сега сякаш невероятно дебела стъклена стена ни разделя от него. Дори да се натъкна на него, няма да мога да го счупя - сама ще се разпадна на парчета.
Ава Дилийра
Когато нещо е счупено на твърде много парчета, не можете да се взирате в тях и да се опитате да ги залепите отново заедно; понякога просто трябва да помете парчетата и да купите нещо друго.
Мариана Запата
Избягвам грандиозни планове. Започвам с малко парче, което мога да направя. Стигам до корена на проблема и след това работя наоколо Това е изграждане тухла по тухла.
Мухамад Юнус
Имаш силата да ме разкъсваш на парчета, да ме раниш толкова дълбоко и истинно, че никога няма да се възстановя.
Налини Синг
Майк изглеждаше направо мрачен този четвъртък сутринта, но виждах, че настроението му е изпълнено с опасност. Приличаше на ръждясала морска мина от Първата световна война, изнесена на брега от вълна. Парчето желязо изглежда безобидно, но всеки, който го докосне, може да полети във въздуха.
Ники Френч
Инвестирайте в няколко наистина добри неща - страхотно класическо палто; добър чифт обувки; и вечна чанта - след това попълнете празнините с парчета на по-ниска цена.
Нина Гарсия
Те търсят гладките остатъци от бутилки, лъскави монети от счупено стъкло, носени гладко от морето. Това се случва, когато нещата се счупят. Парчетата се разделят, разпръскват се. Те са очукани от елементите, полирани и излъскани гладко, след което се нанасят на далечни плажове. Всичките ви надежди и мечти.
Ноа Хоули
Нищо в този живот няма значение. Нищо. Нищо освен време. Поглъща всичко. Нашата плът. Нашето съзнание. Нашата душа. Разкъсва всичко на парчета. Нищо не може да се конкурира с времето. Само то е безсмъртно.
Павел Астахов
Само ако беше толкова лесно да се съберат счупените парчета от живота, да се залепят отново заедно и да се покрият с боя, сякаш нищо не се е случвало.
Пати Калахан Хенри
Древните Пршемисли изградиха империя, която трябваше да свърже Балтийско и Адриатическо море в цяла Европа, а днес ние сме единствените освен швейцарците, които нямат достъп до морето. Библията е преведена на чешки преди френски, немски или английски, но това, което четем там, доведе до такова разцепление в християнството, че все още разкъсва Европа на парчета...
Петър Станчик
Подобно на холандците, венецианците бяха принудени да изтръгнат земя от морето, парче по парче, за да останат на сушата или просто да изсъхнат.
Предраг Матвеевич
Ние сме като деца, които строят пясъчен замък. Украсяваме го с красиви черупки, парчета дървесина и парчета цветно стъкло. Замъкът е наш, забранен за други. Готови сме да атакуваме, ако други заплашват да го наранят. Но въпреки цялата ни привързаност, ние знаем, че приливът неизбежно ще дойде и ще помете пясъчния замък. Номерът е да му се насладите напълно, но без да се вкопчвате, и когато му дойде времето, го оставете да се разтвори обратно в морето.
Пема Чодрьон
Защо САЩ се интересува кой флаг ще бъде повдигнат на малко парче земя на хиляди километри?
Рон Пол
Идва онзи момент, когато държиш някого и парчетата от теб просто си пасват. Думите са безполезни. Частите от вас се свързват - душите се докосват през нежна тъкан - и когато се разделите, и двамата знаете, че има останала нишка, която завинаги се свързва.
Рошел Уайнстийн
Знаете ли как яде слона? Парче, по парче.
Сали Гарднър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща