Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Настроение"
Казват, че е по-добре да си беден и щастлив, отколкото богат и злочест. А какво ще кажете за нещо компромисно – като среднобогат и просто без настроение?
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Животът е прекалено кратък, за да си позволим да го пропиляваме с диети, неудовлетворени мъже и лошо настроение!
Фаина Раневска
Работата ни на този свят е не да успяваме, а да продължим да се проваляме все в добро настроение.
Робърт Луис Стивънсън
Един филм е - или трябва да бъде, повече музика отколкото измислица. Трябва да е движение от настроения и чувства. Темата, която е зад емоцията, както и смисълът - идват по-късно.
Стенли Кубрик
Нека се пазим от обикновения народ, от здравия разум, от настроението, от вдъхновението и от очевидното.
Шарл Бодлер
Имам своите недостатъци, но да сменям настроението си не е един от тях.
Самюъл Бекет
Много добрини можеш да направиш, когато си в добро настроение.
Юрий Никулин
Когато котките ми са нещастни и аз съм нещастен. Не защото ме е грижа за настроението им, а защото знам, че мислят как да ми отмъстят.
Пърси Шели
Хората със силен и великодушен характер не променят своето настроение в зависимост от своето благополучие или своето нещастие...
Рене Декарт
Умствените занятия оказват на човек само благотворно влияние, както слънцето оказва на природата; те разсейват мрачното настроение, постепенно облекчават, сгряват, повдигат духа.
Вилхелм фон Хумболт
Бих искал да полудея при едно условие, а именно, че ще стана щастлив луд, жизнерадостен и винаги в добро настроение, без никакви неприятности и мании, безсмислено смях от сутрин до вечер.
Емил Чоран
Настроенията са за тези, които не знаят какво да правят по-нататък.
Надин Гордимър
Разбирането на живота и разбирането на хората далеч не е едно и също нещо. Голяма мъдрост е да разбираш характери и да улавяш настроения.
Балтазар Грасиан
Децата са свети и чисти. Не бива да ги превръщаме в играчка на своето настроение.
Антон Чехов
Мъжът рядко е в такова добро настроение, както тогава, когато разказва за себе си.
Марлене Дитрих
Нашата музика трябва да се слуша, когато сте в лошо настроение, а тогава ние ще ви кажем, че вие не сте сами.
Матю Белами
Ние сме устроени така, че обикновените действия на доброта, като даряване за благотворителност или изразяване на благодарност, имат положителен ефект върху дългосрочното ни настроение. Ключът към щастливия живот, изглежда, е добрият живот: живот с устойчиви взаимоотношения, предизвикателна работа и връзки с общността.
Пол Блум
Всички сме засегнати от музиката. Той има силата да ни вдъхновява, повдига, променя настроенията ни и дори променя съзнанието.
Андрю Уейл
Всичко, което съдбата ни изпраща, оценяваме в зависимост от настроението.
Франсоа дьо Ларошфуко
Човек никога не трябва да критикува собствената си работа, освен в свежо и обнадеждаващо настроение. Самокритиката на уморен ум е самоубийство.
Чарлз Кули
Ето защо, нека не се отчайваме, а вместо това, проучете позицията, обмислете внимателно действията, които трябва да предприемем, и след това се обърнете към нашата обща задача в настроение на трезва резолюция и тиха увереност, без бързане и без пауза.
Артър Хендерсън
Не се поддавайте на вулгарната променливост на настроението. Страхотен е онзи, който не е обект на капризи.
Балтазар Грасиан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща