Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантазия" - страница 7
Романтичните романи могат да бъдат разделени на две широки категории: исторически романси, които използват голямо разнообразие от исторически фонове, и съвременни романси. Разграничаването е важно, тъй като времевите настройки оказват силно влияние върху сюжетните линии и вида на фантазията, който се намира в книгите.
Кати Линц
Аз правя отворени окончания нарочно. Очаквам много от читателите си. Искам да вършат голяма част от работата, защото вярвам, че историята е построена от читателя, а не от писателя. Харесва ми да имам отворен край на самостоятелна фантазия, защото позволява продължаваща история да бъде написана в сърцата на читателите.
Кели Барнхил
Исках да превърна моите истории, които са вдъхновени от азиатски истории, в нещо свежо, разконтекстуализирано - да им дам нов живот като нов вид фантазия, която не е толкова примамлива, екзотична и странна.
Кен Лиу
- Фантазия - каза Марк, - не е това, което мислиш, а това какво чувстваш.
Клаус Хагерюп
Ти избра пътя, където героичните чувства и мисли не живеят в местите и идеалите или фантазиите, а в делата на простия сив ден.
Конкория Антарова
Но ние с вас сме хора без фантазия.
Кресида Коуел
Не нося никаква отговорност за нечии фантазии. Няма да мисля за това, приемайте ги твърде близо до сърцето си, адаптирайте се към тях. Харесвам да бъда връзката във веригата на тези, които разказват истории.
Алън Рикман
Дарбата на въображението в никакъв случай не е изключителна собственост на артиста; това е дар, който всички споделяме; до известна степен или всички ние всички, всички вие, сме надарени със силите на фантазията.
Ленард Бърнстейн
Имам десет долара в джоба - за какво да ги похарча? Пържени картофи - пържени картофи за десет долара, върховна фантазия.
Лори Халсе Андерсен
Но когато реалността беше безнадеждна, фантазията ставаше все по-необходима.
Майкъл Грант
Без фантазия няма изкуство, а също и наука.
Ференц Лист
...Обществото не се основава на закона. Това е фантазия на юристите. Напротив, законът трябва да се основава на обществото...
Карл Маркс
Това, което мъжът харесва в дрехите на жената, са собствените му фантазии как би изглеждала без тях.
Стоян Миленков
В началото неизменно вървят: идеята, фантазията, приказката. След тях шества научното пресмятане, и вече накрая, изпълнението, увенчаващо идеята.
Константин Циолковски
Давайки воля на фантазията, задръж ръката.
Антон Чехов
Ако вашите желания и картините на вашите фантазии си противоречат, то последните винаги се оказват по-силни.
Джоузеф Мърфи
Писането е като малка врата. Някои фантазии, досущ като големи мебели, няма да могат да минат през нея.
Сюзан Зонтаг
Фантазията може да бъде равна на рай, и ако тя отминава, по-добре, защото вечния рай би бил много скучен.
Хуан Рамон Хименес
На ума му е необходим светът на фантазията, къде би могъл да действа и да броди. Умът увлича там не толкова предметите, колкото простора.
Жозеф Жубер
От фантазията – чрез хипотези – към факти. От фактите – чрез фантазия – към хипотези. От хипотезите – чрез факти – към нови фантазии.
Феликс Кривин
Мъжката фантазия, водена от женски флиртове, отвежда в пустота.
Юлия Леонтиева
Моята философия е в действието, в естественото и неотложно ползване от живота; и по-малко във фантазиите.
Мишел дьо Монтен
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
Следваща