Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантазия" - страница 6
Традиционният хедонизъм ... се основаваше на прекия опит на удоволствието: вино, жени и песен; секс, наркотици и рокендрол; или какъвто и да е местният вариант. Проблемът от капиталистическа гледна точка е, че на всичко това има присъщи ограничения. Хората се насищат, отегчават ... Съвременният самоилюзорен хедонизъм решава тази дилема, защото тук това, което човек наистина консумира, са фантазии и сънища за това какъв би бил даден даден продукт.
Дейвид Грейбър
Тя живее в света на своите фантазии. Тези фантазии са много страшни, и тя реагира на този кошмар.
Дейвид Залцер
По толкова много начини той бе искал това през целия си живот - или поне оттогава, след като беше преживял прехода си и имаше някакъв сексуален импулс. Този момент беше кулминацията на безброй мечтания и безброй фантазии, тайното му желание се прояви.
Дж. Р. Уорд
Докато следваме истински път на практика, нашите страдания може да изглеждат по-големи, защото вече не се крием от тях или от себе си. Когато не следваме старите навици на фантазията и бягството, ние сме изправени пред реалните проблеми и противоречия в живота си.
Джак Корнфийлд
Освобождаването от света на бедността е, разбира се, фантазия.
Джей Парини
Там, където републиканците насърчават популярни митове за данъци, разходи и климатични промени, демократите са склонни да подклаждат нашите фантазии за устойчивостта на разходите за придобиване на право, както и за цената на новите програми.
Джейкъб Уайсбърг
Никога няма да бъдете напълно ангажирани там, където се намирате или къде отивате, като се установите за нормалното. Ето един факт: Никой, който е бил нормален, никога не е правил история. Хвърлете тази фантазия като гореща скала!
Джеймс Артър Рей
Психиката е лесно запалим материал. Така че ние винаги обвиваме нещата в азбест, поддържайки нашите образи и фантазии на една ръка разстояние, защото те са толкова пълни с любов.
Джеймс Хилман
Вчерашният ден е фантазия, вчерашният ден е сън, а само днешният съществува.
Александра Потър
А вкъщи, седнала на стол с подложка за крака, тя прелистваше страниците, отровена от главозамайващите изпарения на фантазията.
Джулия Стюарт
Фантазията е единственият начин, по който знам, че човек може да обитава ума на друго човешко същество.
Джумпа Лахири
Неврозите не възникват като реакция на травма сама по себе си, а в отговор на фантазии, чрез които травмата придобива приписаното й значение.
Доналд Калшед
Чувството за реалност на детето срещу фантазията може да бъде малко замъглено в предучилищната възраст.
Ева Амури
Като го гледах, започнах да плача. Може би знаейки, че трябва да се откажа от фантазията, огромната фантазия, отнемаща живота, че някой или нещо ще направи това вместо мен - фантазията, че някой ще дойде да води живота ми, да избере посока, да ми даде оргазми.
Ева Енслър
Има много неща, които не знаем, но това не е причина да приемаме каквато и да е фантазия за даденост.
Александър Панчин
Аз не знам, дали съм бил въобще дете. В детството си бях твърде сам, потопен в собствените си фантазии. Обожавах комикси, кино, музика.
Едуард Нортън
Фантазията е творчество, а творчеството е бунт.
Елена Котова
Реалността изглежда безполезна, в сравнение с трескавите фантазии, реалността, следователно, отказва.
Емил Дюркхайм
Да живееш на света е сложно. И нашите деца трябва да научат едно: да разберат, че да оцелеят им помагат правилата, а не фантазиите.
Зейди Смит
... даже тесните затворнически стени не са способни да подрежат крилата на фантазията, ограничавайки нейният полет.
Имре Кертес
Буквите и рисунките са родни братя, те произхождат от едни и същи родители: баща: заточен молив, майка - фантазия.
Кармен Мартин Гайте
Кучетата са фантазии, които не разочароват.
Каролин Нап
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща