Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантазия"
Нужно е да имаш голяма фантазия, за да се боиш от смъртта.
Марлене Дитрих
Имам толкова много фантазии да съм домакиня. Предполагам, че съм мечтател...
Мерилин Монро
Ще дойде време, когато науката ще изпревари фантазията.
Жул Верн
Поетът не се страхува от смъртта не защото вярва във фантазията на героите, а защото смъртта постоянно посещава мислите му и по този начин е образ на ведър диалог.
Салваторе Куазимодо
Безгранична е фантазията на човек, на когото са му нужни пари.
Александър Валентинович Вампилов
Харесвам глупости, събужда мозъчните клетки. Фантазията е необходима съставка в живота, това е начин да гледате на живота през грешния край на телескоп. Което и правя, и това позволява да се смеете от реалностите на живота.
Доктор Сюс
Фантазията е своего рода парен локомотив, само - дай Боже - да не гръмне котелът.
Иван Гончаров
Децата живеят във фантазия и реалност; те се движат напред-назад много лесно по начин, който вече не си спомняме как да правим.
Морис Сендак
Индия, новият мит, колективната фантазия, в границите на които е възможно всичко; приказка, която може да се сравни само с два други могъщи мита: Пари и Бог.
Салман Рушди
Ядосвам се, когато хората ме наричат екшън филмова звезда. Индиана Джоунс е приключенски филм, комикс, фантазия.
Харисън Форд
Смятам за безполезно и досадно да представям това, което съществува, защото нищо, което съществува, не ме удовлетворява. Природата е грозна и аз предпочитам чудовищата на моята фантазия пред това, което е положително тривиално.
Шарл Бодлер
От брака на фантазията с желанието се ражда нещо повече, от колкото позволява живота.
Балтазар Грасиан
Нека ви кажа истината: Истината е това, което е. И това, което трябва да бъде, е фантазия ужасна, ужасна лъжа, която някой отдаде на хората отдавна.
Лени Брус
Фантазията, лишена от разум, създава чудовища; съюзена с него, тя е майка на изкуството и извор на прекрасното в него.
Франсиско Гоя
Протестирам против термините "фантазия" и "символизъм". Нашият вътрешен свят е реален, може би, даже по-реален, от светът, който ни обкръжава.
Марк Шагал
Трябва да направя по-близки изследвания и проверка на фактите за научната фантастика. Това обаче не означава, че писането на добра фантазия не включва добро изследване.
Сара Зетел
Не е нужно да готвите фантазия или сложни шедьоври - просто добра храна от пресни съставки.
Джулия Чайлд
Излишъкът от фантазия и излишъкът от пресметливост са еднакво вредни.
Александър Алехин
И чрез фантазията децата постигат катарзис. Това е най-доброто средство, което имат за опитомяване на диви неща.
Морис Сендак
Любовта във фантазиите е много по-добра, отколкото любовта в действителност.
Анди Уорхол
Историческите фрази се създават специално за това, че да помогнат на учениците да запаметят дати и хронологични таблици. Най-звучните афоризми са тези, които се явяват плод на фантазията на историци.
Пиер Данинос
Нашият реален живот в повече от 3/4 се състои от въображения и фантазии.
Симон Вейл
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща