Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учене" - страница 3
Бях ужасна ученичка. Все пак успях да вляза в колеж, но моето мечтание заплашваше да ме саботира. Използвах промяна на поведението, за да прекъсна цикъла. Започнах, като зададох произволно ограничение във времето за учене: за всеки 15 минути учене си позволявах един час да мечтая. Настроих алармата.
Сандра Сиснерос
В съответствие с оригиналните мормонски учения, голяма част от имотите в Хилдейл и Колорадо Сити се държат в доверително управление на църквата. Стремейки се да бъде възможно най-самостоятелна, общността отглежда голямо разнообразие от плодове и зеленчуци и се очаква всеки, включително децата, да помогне за добива.
Скот Андерсън
Ученето на езици заслужава специално внимание. Това е най-доброто нещо, което можете да направите, за да усъвършенствате ясното мислене.
Тим Ферис
Страните, които се справят най-добре в международните сравнения, независимо дали това е Финландия или Япония, Дания или Сингапур, се справят добре, защото имат професионални учители, които са уважавани, а също така имат семейство и общност, които подкрепят ученето.
Хауърд Гарднър
Не знанието, а любовта към ученето характеризира ученият.
Чарлс Пърс
Хвърляйки се в ученето помогна на Мири да пренебрегне болезнения хлад на самотата около себе си.
Шанън Хейл
Темите около образованието и ученето преминават през работата ми.
Дейвид Алмънд
Не бива да бягаме от религиозни учения. Трябва да тичаме при тях.
Джеймс Карвил
В нашето светско общество училището се е превърнало в заместител на църквата и подобно на църквата то изисква нейните учения да бъдат възприети на вяра.
Джон Гатоу
Няма учене, без да опитате много идеи и да се провалите много пъти.
Джони Айв
Ако имаше повече от един път към спасението, това напълно би отрекло жертвата на Исус на кръста, живота му, ученията му.
Джош Макдауел
Знанията експлодират, така че трябва да се ангажирате с план за учене през целия живот.
Дон Тапскот
Учени като мен изследват основната наука за учене, като проектират контролирани експерименти.
Алисън Гопник
Дойдох в света с две безценни предимства: добро здраве и любов към ученето.
Луис Л'Амур
Ученето е това, което повечето възрастни ще правят, за да живеят през 21-ви век.
Сидни Джоузеф Перълман
Има един съвет по време на учене, на който мисля да не се противопоставям повече: и той е, че от време на време трябва да бъда напълно бездеен и да не правя абсолютно нищо.
Сидни Смит
Свободното любопитство има по-голяма сила да стимулира ученето, отколкото строгата принуда. Независимо от това, свободният поток от любопитство се канализира чрез дисциплина според Твоя Закон.
Августин
Един от начините, по които родителството е опит за учене и възможност за морално израстване е, че ние се учим като родители, че не избираме вида на детето, което имаме.
Майкъл Сандел
Истинската любов към ученето е една от двете грехове, които причиняват слепота и водят младите до катастрофа.
Том Стопард
Етиката трябва да започва с учения за колектива.
Антон Макаренко
Няма само една точка; отнема време за учене. Не е нужно да сте интелигентни, но мисля, че трябва да сте отворени за възможности и готови да изследвате. Единствените глупави хора са тези, които са арогантни и затворени.
Едуард де Боно
Интелигентността е това, което използвате, когато не знаете какво да правите: когато нито вродеността, нито ученето са ви подготвили за конкретната ситуация.
Жан Пиаже
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща