Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учене"
Най-големият подарък, който Оксфорд дава на синовете си, наистина вярвам, е добродушното неуважение към ученето и от това неуважение може да извира любовта.
Робъртсън Дейвис
Любовта към науката - това е любовта към истината, защото честността се явява основния добродетел на учения.
Лудвиг Фойербах
Учения - това не е този, който дава правилни отговори, а този, който повдига правилните въпроси.
Клод Леви-Строс
Самият живот е учител и ти си в състояние на постоянно учене.
Брус Лий
Сега приемаме факта, че ученето е процес през целия живот на поддържане на крак с промените. И най-неотложната задача е да научим хората как да учат.
Питър Дракър
Ученето е спечелило най-много от онези книги, от които печатарите са загубили.
Томас Фулър
Сътрудничеството е важно не само защото е по-добър начин за учене. Духът на сътрудничество прониква във всяка институция и през целия ни живот. Така че научаването на сътрудничество е част от подготовката за ефективност, решаване на проблеми, иновации и учене през целия живот в една постоянно променяща се мрежова икономика.
Дон Тапскот
Достойният винаги се старае да бъде безпристрастен, да не дава оценки на трудно постижими неща и да не слуша безплодни учения.
Лао Дзъ
Ученето от книгите е украшение, а не фундамент.
Мишел дьо Монтен
Не знанието, а актът на учене, не притежанието, а актът на достигане до там е това, което предоставя най-голямо удоволствие.
Карл Фридрих Гаус
Учението без размишления е безполезно, но и размишлението без учене е опасно.
Конфуций
Ученето винаги е болезнен процес.
Люк Бесон
Ученият може да разбере невежия, защото той самият е бил такъв в детството си; невежият не може да разбере учения, тъй като никога не е бил такъв.
Клод Адриан Хелвеций
Ако трябва да публикуваме трактат, в предговора трябва да се каже всичко, което мисля за правото на учен да търси истината! И правото на невежеството да съди учения.
Николай Коперник
Така например, ако едно дете е етикетирано със затруднения с ученето, това има много конкретни последици за видовете услуги и потенциално приспособления, които детето ще получи.
Робърт Дж. Стърнбърг
Когато мисля за кариерата си, моите успехи са изградени върху учене от провалите.
Сатя Надела
Никога не правете дома си на място - направете дом за себе си в собствената си глава. Ще намерите това, което ви е необходимо, за да го обзаведете - памет, приятели, на които можете да се доверите, любов към ученето и други подобни неща. По този начин ще отиде с вас, където и да пътувате.
Тад Уилямс
В живота на учения и писателя главните биографични факти са книгите, а най-важните събития – мислите.
Василий Ключевски
Моите учители ми помогнаха да ме ръководят и мотивират; но отговорността за ученето беше оставена при мен.
Джоузеф Стиглиц
Здравето е най-голямото благо за всеки, и особено за учения.
Хайнрих Маркс
Ученето трябва да е удоволствие, а децата да растат, за да си представят мъдрост с усмихнато лице, а не свирепо и ужасяващо.
Сара Бейкуел
Отворен съм за възможности. Отворен съм за избор. Винаги се радвам на нови идеи. Винаги съм нетърпелив да уча. Никога няма да затворя ума си от учене.
Сизар Милан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща