Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Беда" - страница 3
Никога и за нищо не съжалявай! Понякога бедите идват за добро, а мечтите не се сбъдват заради нещо по-хубаво!
Олег Рой
Трябва да сме готови за обрати, дори за поражения. Те ще ни бъдат изпратени, за да ни научат на мъдрост и предпазливост и да ни предпазят от други, по-големи беди.
Робърт Лий
Доброто настроение по време на беда намалява бедата наполовина.
Плавт
Когато всички хора страдат, малцина се стремят към мъст, понеже общата беда се понася по-леко от личното оскърбление.
Николо Макиавели
В семейството всички трябва да застанат един зад друг, в противен случай бедата ще почука на вратата.
Томас Ман
Моята беда е в това, че не умея да лъжа и винаги казвам на хората, това което мисля за тях. Лъжата, особено ако не можете без нея - това е нещо мерзко. Дори е по-лошо, когато тя се смесва с такива понятия, като вежливост. Нищо не ранява повече. Това е нещо, което води до заблуди.
Бритни Спиърс
Детската беда е безгранична. Отчаянието у възрастния, вероятно, е несравнимо с отчаянието на детето.
Айрис Мърдок
Моята беда е в това, че разбирам всичко.
Албер Камю
Това е признак на наистина прекрасен човек: устойчивост пред лицето на бедата.
Лудвиг ван Бетховен
Вярвам, че докато има изобилие, бедността е зло. Правителството принадлежи, където злото се нуждае от противник и има хора в беда.
Робърт Кенеди
Нека никой светски просперитет не ви отклони, нито някоя светска беда ви възпира от Неговата възхвала.
Анселм Кентърбърийски
Бедата не идва сама. Ние я примамваме.
Деян Лопичич
Аз съм молещ се атеист. Когато чуя сирена на линейка, моля за благословия за хората в беда, знаейки, че никой не слуша. Мисля, че това е просто навик на внимателност.
Джералдин Брукс
Има две неща, на които не мога да устоя: едното е мюзикъли, а другото е космически кораб в беда. Но аз съм достатъчно умен, за да не комбинирам двете неща.
Джос Уедън
Човек трябва или да падне, или да се издигне в беда.
Едмънд Купър
Тя имаше най-добрия вид смелост или може би най-лошият вид, който те вкарва в беда.
Алистър Маклейн
Мама казва, че ти си любимецът на щастието. И аз не възразявам срещу това. Дай Боже, и ти да го вярваш. Най-малкото аз нито за минута не се съмнявам в твоето сърце, в това, че си искрен, когато с радост се подчиняваш на своите родители. Никоя друга прекаленост не е така простима, както тази, и не е беда, ако в този случай сърцето взема връх над главата.
Хайнрих Маркс
Не е беда, ако за рублата дават половин рубла, беда ще бъде, когато срещу рубла започнат да те бият.
Михаил Евграфович Салтиков-Шчедрин
Не се покорявай на бедата, а върви смело срещу нея!
Вергилий
Всички беди идват от пари или от тяхното отсъствие.
Агата Кристи
Ние сме обкръжени от идиоти, мошеници и страховити дами без кучета. Беда!
Фаина Раневска
Реалната беда идва не от тази страна, от която я очакваш. Реалната беда е непредсказуема.
Хауърд Джейкъбсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща