Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Беда"
Не поправяй бедата с беда.
Херодот
Дело на умният е да предвижда бедата, преди тя да дойде, дело на храбрия е да се справи с бедата, когато тя дойде.
Питак
Само в беда хората могат да разберат колко трудно е да бъдеш господар на чувствата и мислите си.
Антон Чехов
Всяка беда, всеки провал и всяко страдание носи в себе си зърно с еднаква или по-голяма полза.
Наполеон Хил
Главната беда на нашето време е в това, че бъдещето повече няма да изглежда такова, каквото е изглеждало преди.
Пол Валери
Когато мисля логично и не се доверявам на инстинктите си, тогава попадам в беда.
Анджелина Джоли
Всички беди, които съм имал през живота си, всички проблеми и препятствия, са ме направили по-силен. Може да не го осъзнаете, когато се случи, но понякога един удар в зъба може да е най-доброто, което ви се е случвало.
Уолт Дисни
Иззад Желязната завеса се появяват сигнали, че тиранията е в беда, и напомняне, че нейната структура е толкова крехка, колкото повърхността й е твърда.
Дуайт Айзенхауер
Бедата на някои литератури се състои в това, че мислещите хора не пишат, а пишещите не мислят.
Пьотр Вяземски
Когато си мил с някого в беда, се надяваш, че той ще помни и ще бъде мил с някой друг. И ще стане като горски пожар.
Упи Голдбърг
Трябва ми само едно питие, за да се напия. Бедата е, че не мога да си спомня дали беше тринайстото или четиринайстото.
Джордж Бърнс
Всеки е длъжен да остане при ближния си, когато той е в беда. Всеки трябва да помогне и поддържа близкия си, ако желае, в бъдеще да му помогнат при негово нещастие.
Мартин Лутер
Един от законите на живота гласи, че когато затворим една врата се отваря друга. Но бедата е в това, че докато ние гледаме към затворената. се врата ние не обръщаме внимание на отварящата се.
Андре Жид
Времето е бедата на човечеството, не изобретение на човек, но негов затвор.
Уилям Бъроуз
Бедата на тези които пишат бързо, се състои в това, че не могат да пишат кратко.
Уолтър Скот
Всеки е хитър и мъдър за чуждата беда, ама да се оправи в своята не може.
Даниил Заточник
В бедата ще познаеш приятеля.
Петроний
Астрология - това е само глупава дъщеря на астрономията, и бедата е в това, че дъщерята храни майката.
Йохан Кеплер
Бедата е тогава, когато някой е умен, но не е надарен със силен характер.
Никола дьо Шамфор
Можете да разберете, че капиталистическата система е в беда, когато хората започнат да говорят за капитализъм.
Тери Игълтън
Вълнението, причинено от страх, е пропорционално не на опасността, а на нашето предчувствие за бедата, от която се страхуваме, било то реална или въображаема.
Бернард Мандевил
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща