Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заплаха"
Да се образова само умът на човека, но не моралът му, значи да се образова заплаха за обществото.
Теодор Рузвелт
Най-голямата заплаха за свободата е отсъствието на критика.
Уоле Шоинка
Авторитарните политически идеологии имат пряк интерес от насърчаването на страха, от чувството на заплаха от [евентуално] претопяване от страна на чужденици, а истинските болести са удобен ресурс.
Сюзан Зонтаг
Има три реални заплахи за човечеството: материализмът на учените, невежеството на свещениците и хаосът на демокрацията.
Питагор
За момента позволете ми да кажа следното: режимът на Саддам Хюсеин е презрян, той разработва оръжия за масово унищожение и не можем да го оставим без контрол. Той е заплаха за собствения си народ и за региона и, ако му бъде позволено да разработи тези оръжия е заплаха и за нас.
Тони Блеър
Заплахите са оръжията на тези, които самите са под заплаха.
Джовани Бокачо
Зомбита, призраци - без значение как се наричат - тези лунатици са най-голямата заплаха за човечеството, с изключение на самото човечество.
Макс Брукс
Забравеният свят е съставен предимно от развиващите се страни, където повечето хора, съставляващи повече от петдесет процента от цялото световно население, живеят в бедност, а гладът е постоянен спътник и страхът от глад - непрекъсната заплаха.
Норман Борлауг
Едно нещо обаче знам със сигурност: насилието или пряката заплаха от насилие от вида, който видяхме през последните няколко дни, е напълно неоправдано като отговор на всяка публикувана дума или изображение.
Тимоти Гартън Аш
Въпреки това на хоризонта има друга заплаха. Виждам тази заплаха в екологизма, която се превръща в нова доминираща идеология, ако не и в религия. Основното му оръжие е повишаване на алармата и прогнозиране на човешкия живот, застрашаващ изменението на климата, основано на предизвиканото от човека глобално затопляне.
Вацлав Клаус
Съдията каза, че съм заплаха за обществото, защото бях поставил престъпността на научна основа.
Грегъри Корсо
Заплахата от Саддам Хюсеин и оръжията за масово унищожение – химически, биологични, потенциално ядрени оръжия – тази заплаха е реална.
Тони Блеър
Президент, който нарушава закона, е заплаха за самата структура на нашето правителство.
Ал Гор
Лудостта сама по себе си е наистина ужасяваща, доколкото не можете да я преодолеете със заплахи, убеждаване или подкупи.
Джоузеф Конрад
Може би единственото място, където човек може да се чувства наистина защитен, е в затвора с максимална сигурност, с изключение на непосредствената заплаха от освобождаване.
Джърмейн Гриър
Аз съм загрижен за сигурността на нашата велика нация; не толкова заради всяка заплаха отвън, колкото заради коварните сили, работещи отвътре.
Дъглас Макартър
Без заплаха от наказание няма радост от бягството.
Кобо Абе
Ако няма вражеска заплаха, армията е в опасност.
Аркадий Давидович
Може би това е знак за цивилизационен напредък, че самата идея за заплаха за първи ядрен удар днес изглежда гранично глупава или морално неприлична.
Ник Бостром
Имаме нужда от външна политика, която да отличава приятелите на Америка от нейните врагове и да признава истинските заплахи, пред които сме изправени.
Сара Пейлин
Промяната не представлява заплаха за културата.
Уейд Дейвис
Конкуренцията във въоръжение, както сухопътно, така и военноморско, не е само ужасяваща тежест за хората, но вярвам, че това е една от най-големите заплахи за мира в света.
Франк Билингс Келог
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща