Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Традиция" - страница 7
Усещането за духовно измерение в живота е абсолютно важно и религиозните общности също са важни. Въпросът за вярата в набор от изказвания за вероизповедание е много по-малко важен, защото осъзнавам, че християнското движение процъфтява и тогава, а сега може и върху други елементи на традицията.
Илейн Пейджълс
Светът на гейшите, някога уникална субкултура на жени, образовани да бъдат майстори на традиционните изкуства и перфектни масажистки за мъжкото его, днес е умираща традиция, японски усет.
Йоанна Батор
Митът, под каквато и да е форма да е запазена от традицията, винаги има поезия.
Йохан Хьойзинха
Човечеството ще продължи, но по различен начин. Материалните структури ще се променят. От това ще имаме възможността да бъдем по-човечни. Живеем в най-важната ера от календарите и пророчествата на маите. Всички пророчества на света, всички традиции сега се сближават. Няма време за игри. Духовният идеал на тази епоха е действието.
Карлос Бариос
Медитацията и духовната практика са добри, но също и действие. Много е важно да сте наясно кой сте, а също и за връзката си със Земята. Развийте се според собствената си традиция и призива на сърцето си. Но не забравяйте да уважавате различията и да се стремите към единство.
Карлос Бариос
И този прекрасен млад принц се е влюбил в никого от нищото - както понякога правят принцовете, макар и не толкова често, колкото вярвате в романтичната традиция.
Кейт Сондърс
Сингапурската спекулативна традиция е различна. Сингапур не се смята за център на света или като държава, която ще спаси света, така че има различен тон, който се проявява в начина, по който се прави спекулативна фантастика. Това е освежаващо за четене.
Кен Лиу
Наясно съм с факта, че съм нещо като свързваща фигура. Имам моето китайско литературно наследство и културен произход, така че се чувствам добре с тези неща, но в същото време трябва да се ориентирам в англо-американската традиция, която има егоцентричен възглед за това какво означава Азия и какво да бъдеш китайски.
Кен Лиу
Има толкова много различни повествователни традиции по целия свят и всяка от тези традиции еволюира драстично с течение на времето. След като разбрах това, се почувствах истински свободен; Можех да пиша и да измисля по начина, по който исках, защото никога не е имало само един начин да разкажа добра история.
Кен Лиу
Традицията изглажда грубите ръбове, когато всичко останало отива по дяволите.
Кортни Коул
Има само един неразрушим закон, една традиция. И казва, че лидерът е длъжен да направи това, което е най-добре за клана му.
Кристи Голдън
Въпреки че всяка страна има различен културен произход и социални традиции, думата "мама" може да предизвика универсални емоционални реакции. Освен това поведението на децата е много сходно отвъд границите. Отношението на децата към мама и склонността им да я забравят са сходни по целия свят...
Кюн-сук Шин
Идеята, че съзнанието е основата на битието, е в основата на всички духовни традиции.
Амит Госвами
Традициите са нашите корени и профил на това кои сме като личности и кои сме като семейство. Те са нашите корени, които ни дават стабилност и чувство за принадлежност - те ни заземяват.
Лидия Матичио Бастианич
Днешната иновация е утрешната традиция.
Лидия Матичио Бастианич
Всички експерименти са направени на базата на традиция; цялата традиция е кристализацията на експеримента.
Луис Макнийс
Според мен, християнската традиция е толкова силна, че напълно може да си позволи леко обновление на всеки няколко хиляди години.
Лусиъс Шепард
Изпълването на традицията със съвременно съдържание е първият начин за борба с нея.
Люсиен Февър
В американската история, култура или традиции няма нищо противоположно на екипната работа. Екипите бяха важни в историята на Америка - вагонните влакове завладяха Запада, мъжете, работещи заедно на поточната линия в американската индустрия, завладяха света, успешна национална стратегия и много екипна работа поставиха американец на Луната първи (и по този начин - последен) . Но американската митология възхвалява само индивида... В Америка има зали на славата за почти всяка възможна дейност, но никъде американците не издигат паметници във възхвала на екипната работа.
Лестър Търоу
Мисля, че традициите се променят и модифицират с всяко поколение. С присъединяването на нови членове към семейството, техните обичаи и традиции трябва да бъдат уважавани и съчетани с вече съществуващите традиции. И децата, които следват, са част от тази нова развиваща се традиция и, докато растат, ще имат принос, който от своя страна ще продължат да развиват тази традиция.
Лидия Матичио Бастианич
Убеден съм, че на диктатурата може да се противопостави само свободата на развитие на страните и народите, на деградацията на индивида – любовта към човека като творец, примитивното опростяване и забрани – процъфтяващата сложност на културите и традициите.
Владимир Путин
Уроците на историята, чиито доказателства се потвърждават непосредствено преди очите ми, показват по безспорен начин, че продължителната зависимост от държавни помощи води до духовен и морален разпад, до съществено разрушаване на националния характер. Да се подхвърля помощ по този начин е все едно да се раздава наркотик – изтънчения унищожител на човешкия дух. Това е вредно за провеждането на разумна политика. Това е в нарушение на традициите на Америка.
Франклин Делано Рузвелт
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
Следваща