Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Традиция" - страница 5
Понеже бях жена, бях уязвима. Беше лесно да ме оклеветят и да ме проектират като жена, която не следва традицията на "добра африканска жена".
Уангари Маатаи
Ако правата на жените са проблем за някои съвременни мюсюлмански мъже, това не се дължи нито на Корана, нито на Пророка, нито на ислямската традиция, а просто защото тези права са в конфликт с интересите на мъжкия елит.
Фатима Мерниси
Противно на това, което вярват много западняци, ислямът има богата традиция в светската живопис, въпреки забраната за изображения. Само в религиозните ритуали използването на изображения е напълно забранено.
Фатима Мерниси
Тъй като цялата власт от седми век нататък е легитимирана само от религията, политическите сили и икономическите интереси тласкат към фабрикуването на фалшиви традиции.
Фатима Мерниси
Изработка, която съчетава традицията на изработката с високите технологии.
Фердинанд Порше
Истински празник е когато правите това, което искате, независимо от това, какво правят другите, не да се взираш в календара, не да обръща внимание на традициите и да не се боите за това, какво ще кажат другите за вас. Рядък и труден ден.
Филип Бувар
Днес никой не се интересува от европейската култура. Имаме традиция, визия, култура от миналото, имаме наследство, но нямаме настояща култура и нямаме бъдеще.
Фредерик Мартел
Имам традиция: в последният ден от снимките крада костюма на героя си.
Чанинг Тейтъм
През годините Денят на добрите дела всяка година придобива все по-голяма популярност, разпространявайки се отвъд географските граници, за да включи много повече страни по света. Международният ден на добрите дела се превърна в глобална годишна традиция за даване.
Шари Арисон
За ислямът не е необичайно да има традиция на мъченици. Уникалното за исляма е традицията на убийственото мъченичество, при което отделният мъченик едновременно се самоубива и убива други по религиозни причини.
Аян Хирси Али
Мисля, че предразсъдъците и традицията зачитат три четвърти в областта на религията.
Беатрикс Потър
Повечето велики произведения на въображението бяха предназначени да ви накарат да се почувствате като непознат в собствения си дом. Най-добрата художествена литература винаги ни принуждаваше да поставяме под въпрос това, което приемахме за даденост. Той постави под съмнение традициите и очакванията, когато изглеждаха неизменни.
Азар Нафизи
В корейските филми наистина има силна традиция на мелодрамата.
Бонг Джун-хо
И магията, и религията се основават строго на митологичната традиция и и двете съществуват в атмосферата на чудотворното, в постоянно разкриване на тяхната чудотворна сила. И двете са заобиколени от табута и спазвания, които отличават действията им от тези на профанния свят.
Бронислав Малиновски
Ислямът изрично отхвърля диктатурата и няма традиции на Пророка или пасажи в Корана, които ясно да дават тази подкрепа на диктаторите.
Бърнард Луис
Ислямът наистина дава човешко достойнство. Въпросът, който исках да отбележа, е, че е голяма глупост да се опитваме да наложим нашите представи за демокрация. Те имат свои собствени традиции.
Бърнард Луис
Какво се случва в Турция. Страната е превзета от сегашните управляващи и те са били много, много сръчни и са поемали всичко и са поемали контрола над всичко и сега поемат контрола над съдебната власт. Те ще поемат конституцията. Освен ако няма да има някаква радикална промяна, която е малко вероятно, ще кажа, че традицията на кемализма ще бъде мъртва в Турция. И тя се превръща в по-ислямска държава, в традиционния смисъл.
Бърнард Луис
Някои духовни традиции разглеждат момента на раждане като преминаване от състояние на цялост и познание към състояние на забрава. В този възглед за света прекарваме остатъка от живота си в търсене на цялост и знания, уелнес и здраве - баланса и хармонията, които загубихме, когато се родихме. Ако нашата цялост е прекъсната, тогава здравето ни страда и трябва да намерим начин да възстановим чувството си за смисъл. Когато се движим в посока на това значение, ние оздравяваме.
Бърни С. Сийгъл
Преди десет минути бяхме полицаи, адвокати, шофьори на камиони - сега сме воини. Потънали сме в древна, праисторическа традиция.
Даниел Х. Уилсън
Само защото нещо е традиционно, няма причина да го правим, разбира се. Пиратството, например, е традиция, която се води от стотици години, но това не означава, че всички трябва да атакуваме кораби и да крадем златото им.
Даниъл Хандлър
Повярвайте ми, знам, че можете да правите грешки с пари и въпреки това да отглеждате умни деца. Можете да започнете нова семейна традиция да боравите с парите по правилния начин.
Дейв Рамзи
Всички религии, всички местни традиции, всички истории за произхода предоставят голяма карта на това къде се намирате.
Дейвид Крисчън
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
Следваща