Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Традиция" - страница 2
Повечето култури традиционно свързват храната и духовността директно с периодичните ограничения и празненства, които са подчертани в годината. Въздържанието от определени храни или пълноценен пост е част от много религиозни традиции и празници.
Маркус Самуелсон
Винаги съм смятал, че уикендът е свята традиция, уважавана от добрите хора навсякъде. Не и в Уексфорд.
Маурийн Джонсън
Традицията в Сърбия винаги е била отборните спортове - футбол, баскетбол, хандбал, волейбол и водна топка, индивидуалните спортове не се поддържат.
Новак Джокович
Мисля, че се развиваме бързо в една световна култура. Това със сигурност е една световна икономика. С милиарди хора онлайн, мисля, че ще оценим мъдростта в много различни традиции, когато научим повече за тях. Хората бяха много изолирани и не знаеха нищо за другите религии преди 100 години.
Рей Кързуайл
Ботаниците имат традиция никога да не разкриват точното местоположение на рядко растение. Контактът между хората и редките растения обикновено е рисков за растенията.
Ричард Престън
Определено акцентът, който поставям в тази глава върху координацията на поведението и сътрудничеството с взаимна полза, е нещо, което би трябвало да бъде много вродено за хората в либертарианската традиция.
Робърт Нозик
Ню Йорк Сити има традиция на страхотни станции. Има градове по света, които нямат това. Ню Йорк го има.
Сантяго Калатрава
Без визията на Ататюрк, без неговите амбиции и енергия, без неговата изумителна смелост в измиването на традициите, натрупани с векове, днешна Турция нямаше да съществува, а светът щеше да бъде много по-беден.
Стивън Кинзър
Всички американци се гордеят с нашата традиция на гостоприемство за хора от всички раси и вероизповедания.
Франклин Делано Рузвелт
Мюсюлманите имат свои собствени традиции. Важното, което трябва да се има предвид, е, че цялата мюсюлманска традиция е напълно и недвусмислено противопоставена на автократичното и потисническото управление. Това е много, много ясно.
Бърнард Луис
Аз съм несвободен. Като първо, всеки човек е пленник на своите културни традиции. Като второ, ако ме измъчват, аз веднага бих се предал.
Аки Каурисмеки
Моята любима традиция на празника е яденето. Просто да ям всичко и да спя. Пай, торта, орехов пай в Тексас и много месо. Всяка Коледа отивам у дома и просто изяждам всичко, докато избухна.
Джаред Падалеки
Всяка велика традиция ви е казвала, че сте създадени по образ и подобие на творческия източник. Това означава, че имате божи потенциал и сила да създадете своя свят.
Джеймс Артър Рей
Невежеството и кръвожадството имат дълга традиция в САЩ, особено в червените щати.
Джейн Смайли
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Традицията е много мощна сила.
Джон П. Котър
И еврейските, и римските източници и традиции допускат празна гробница.
Джош Макдауел
Театъра е моята истинска страст! Може би, това е английска традиция, но винаги ми е било интересно да изляза на сцената, отколкото да се появя на екрана. На мен ми е нужно да виждам живи хора, да слушам тяхната реакция, смях.
Джуди Денч
Имам съчувствие към всеки, който намери утеха навсякъде, където можем. И много хора го намират в религиозната традиция, каквато е била. Искам да кажа, че обичам голяма част от тази традиция. Но по някакъв начин това просто не ми говореше по начина, по който го прави на някои.
Илейн Пейджълс
В продължение на близо 2000 години повечето хора предполагаха, че единствените източници на традиция за Исус и неговите ученици са четирите евангелия в Новия Завет.
Илейн Пейджълс
Кулинарната традиция не винаги се основава на факти. Понякога се основава на историята, на навици, които произлизат от време, когато кухните са били подхранвани с дървени въглища.
Алтън Браун
В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било характерно за момчетата и младите мъже да четат за живота на т.нар. велики хора с цел да извлекат уроци как самите те да станат големи личности, независимо коя област са си избрали. Виждам в тези (мои) книги съживяване на онази традиция чрез "дестилиране" същността на тези идеи и оформянето им в лесно достъпна форма.
Алън Акселрод
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща