Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Раждане" - страница 7
Майка, за която майчинството се е превърнало в дар от небето, в своеобразно чудо и раждане - изкупление за злата съдба.
Жан-Батист Барониан
Земята е тържествен дар, който природата е направила за човека; раждането на всеки е право на владение. Правото е така естествено, както правото да бебето до гръдта на своята майка.
Жан-Франсоа Мармонтел
Сирийците и арменците обвиниха римските християни, че възприемат езически култ, въпреки че самите те могат да бъдат упрекнати за същото, тъй като те празнуваха Коледа на 6 януари, когато в Александрия се празнува раждането на бога Озирис, идентифициран със слънцето.
Зенон Косидовски
Раждането и смъртта - това, което е по-интересно от всичко.
Изабел Юпер
За да развие резонанс и съпричастност във всички разновидности, детето се нуждае. както вече беше споменато, лично преживяване на съпричастност, преживяно от него. Придобиването на такъв опит започва в момента на раждането. И от този момент нататък способността за резониране, както всички останали способности, изисква обучение и овладяване.
Йоахим Бауер
Официалното образование на жените рядко се смяташе за важно. Момичетата с добро раждане бяха обучавани на домашни умения у дома или в манастир и рядко се научаваха да четат и пишат, защото се страхуваше, че ако го направят, ще пропилеят таланта си, пишейки любовни писма или четейки романси, които водят до размисъл.
Алисън Уиър
Времето да се родим и времето да умрем и денят на нашата смърт е по-добър от деня на нашето раждане.
Алисън Уиър
Цивилизация, основана на принципа и идеите за повишено мнение за себе си, се явява гнила от самото и раждане.
Клод Леви-Строс
Появата на културата съвпада с раждането на интелекта.
Клод Леви-Строс
Раждането ви отнема девет месеца, а умирането ви отнема целия остатък от живота ви.
Ли Брекет
Рецептата за създаване на каквото и да е наистина е доста проста. Вземете добри или лоши чувства (което означава положителни или отрицателни вибрации), печете с различна степен на емоция, за да увеличите магнетизма и тук идва това, което сме привлекли, харесвате или не. Това, върху което сме се фокусирали и как сме вибрирали за това, е това, което сме получили... от раждането.
Лин Гранхорн
Силата се движи в кръвните линии, раздадени преди раждането.
Луиз Ърдрич
Загубата на деца винаги е била нещо, през което е трябвало да се премине. Никога не е имало никаква гаранция, че зачеването ще доведе до живо раждане или че раждането ще доведе до живот с каквато и да е голяма продължителност.
М. Л. Стедман
Да. Чувство. Както целият смисъл на живота ми от алеите в Банкок до яхтите и частния остров до идването тук като луд човек, който се опитва да управлява хеликоптер, като всичко това от раждането до тук от точка А до точка Я беше някакъв голям космически трик за карайки ме да те срещна.
Майкъл Грант
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда. Съдих и ме съдиха. Минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад. И накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен.
Инаят Хан
Навярно бедата при мен е дошла още с раждането ми. Както се казва: родителите не ги избират, ... но самата аз по своя собствена воля не бих си избрала тези родители, които Господ ми е дал.
Маргарет Атууд
Много, много отдавна, когато мъжете били ловци и хвалипръцковци, а жените прекарвали целия си живот в грижи около бременността и често умирали при раждане, на тях им се случвало да бъдат обладавани против тяхната воля. Мъжете се оплаквали, че жените им били студени, неотзивчиви, фругидни... Те искали жените си разюздани. Искали ги диви, буйни. Сега жените най-накрая се бяха научили да бъдат буйни и разюздани и какво стана? Мъжете се спаружиха!
Ерика Джонг
Вярвам че един може да отдаде на "живота” значимостта на продължителното раждане и непрестанното развитие.
Ерих Фром
Само в Бога човек намира себе си и става това, което е. Христос е идеалът за човека, но жив идеал, който има божествена сила. Човекът е толкова свободен, колкото се стреми да се уподоби на Христа, да се уподоби на Него чрез придобиването на онази божествена светлина, която се нарича благодат. В своите тайнствени дълбини душата знае откъде е и защо съществува и затова чувства, кое и е сродно и кое е чуждо. Светият Дух се нарича Утешител, защото човешкото сърце само в Него се успокоява. Свободата е само в Бога. Християните знаят това от опит.Истинското покаяние е раждането на душата, а причастието е нейното възкресение от мъртвите.
Рафаил Карелин
Почитай баща си и майка си, защото пътят ти от раждането до сега е поръсен със сълзите на майка ти и потта на баща ти.
Николай Велимирович
Смъртта е велико тайнство. Тя е раждане на човека от земния, временния живот във вечността.
Игнатий Брянчанинов
Семейството до раждането на детето – това са две млади жребчета, които пасат на зелена ливада и играят помежду си. А семейството след раждането на децата – това са два впрегатни коня, впрегнати в каруца, които я теглят по кален, разбит път. Ако единият кон се откаже да тегли товара, то другият трябва да се напряга два пъти повече. А много след прекрасната зелена ливада не искат да се впрягат в каруцата.
Илия Шугаев
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
Следваща