Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Раждане" - страница 2
Малко количество надежда е достатъчно да предизвика раждането на любов.
Стендал
Голяма част от моите трудове са мъки по раждането на нова научна дисциплина.
Беноа Манделброт
Струва ми се, че ако при раждането на дете майка поиска най-добрия подарък от фея за детето си, това ще е любопитство.
Елинор Рузвелт
Животът ни е постоянно пътуване, от раждането до смъртта. Редуват се различни гледки, хората се сменят, нуждите се преобразуват, но влакът продължава напред. Животът е влак, а не гара!
Паулу Коелю
Най-голямата работа, която вършим, са ваксините, тъй като те спасяват живота, а също и семейното планиране. Защото, ако жената може да разпредели ражданията на децата си, това променя всичко за нейното здраве и здравето на детето й.
Мелинда Гейтс
Това което нас действителни ни вълнува, са обстоятелствата на нашата смърт; обстоятелствата на раждането е вторият въпрос.
Мишел Уелбек
Всяка галактика, звезда или човек е временният собственик на частици, които са преминали през ражданията и смъртта на същества в огромни пространства от време и пространство. Частиците, които ни карат да са пътували милиарди години из Вселената; дълго след като ние и нашата планета си отидем, те ще бъдат част от други светове.
Нийл Шубин
Ирационалността на отвращението предполага, че е ненадежден като източник на морално прозрение. Може да има добри аргументи срещу гей браковете, абортите при частично раждане и клонирането на хора, но фактът, че някои хора намират подобни действия за отвратителни, не трябва да носи тежест.
Пол Блум
Щастието е екзотика на небесното раждане.
Ричард Шеридан
Раждане, живот, смърт е цикъл. И всички те са красиви, празнувате всички тях. Животните скърбят, но продължават напред. Това е урокът зад животните.
Сизар Милан
От раждането съм имал любов към животните. Обичам да се запознавам с други видове. Всички трябва да сме наясно, че не е едно нещо, което можем да дадем на диво животно в плен, от което се нуждаят.
Типи Хедрен
И все пак, докато чета историите за раждането на Исус, не мога да не стигна до заключението, че макар светът да е наклонен към богатите и могъщите, Бог е наклонен към аутсайдера.
Филип Янси
По същата причина, за която се смята, че Древният режим има край, но няма начало, Революцията има раждане, но няма край.
Франсоа Фюре
Буржоазията е синоним на съвременното общество. Думата обозначава класа, която постепенно унищожава със своята свободна дейност старото аристократично общество, основано на йерархия на раждането.
Франсоа Фюре
В новата ми книга "Раждане" целта ми е да споделя пътя, който съм извървялa в духовната сфера и в сферата на бизнеса и филантропията, за да разкрия съществената връзка между двете.
Шари Арисон
В "Раждане" изследвам природата на новия свят, към който се приближаваме, с моя бизнес-духовен модел, нов модел за нов свят. Този възглед ще даде възможност на индивиди, компании и дори нации да преминат от колапс към положителна промяна и да обединят духовното и материалното, раждайки ново бъдеще.
Шари Арисон
Китайската политика за едно дете е родена през 1980 след години на по-малко строги мерки за обезсърчаване на ражданията. Комунистическата партия обеща, че политиката ще бъде временна.
Барбара Демик
Исках да превърна присъствието в отсъствие. Бях много разочарован, че черните британски жени не се виждат в литературата. Съкратих го до 12 знака - исках да обхващат от тийнейджър до някой на 90 години и да виждам траекторията им от раждането, макар и не линейна. Има много начини, по които другостта може да бъде интерпретирана в романа - жените са други по толкова много начини, а понякога и една от друга. Исках да бъде идентифициран и като роман за жените.
Бернардин Еваристо
Това, което научих от раждането на сина ми, е, че страхът от бъдещето е нормален, но е загуба на време.
Ева Амури
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
Смъртта не се явява противоположност на живота. При живота няма противоположности. Противоположно се явява раждането. Животът е вечен.
Екхарт Тол
От раждането си до смъртта си всички сме роби на внушението.
Емил Куе
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща