Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прошка" - страница 8
В дома си имаш съдове, които не използваш безразлично, но знаеш в кой съд се съдържа вино, и в кой оцет; така и Бог знае коя душа е подходяща за прошка, и коя я е достойна за наказание; не защото именно така е била създадена,а защото се е подготвила за това посредством своите навици.
Йоан Златоуст
Мостът, през който ние всички преминаваме, е прошка на виновните и ако не простим на виновните, ние разрушаваме моста, по който трябва да преминем.
Йосиф Исихаст
Не само от живите, но и от мъртвите трябва да поискаме прошка.
Рафаил Карелин
Посредством добрите дела, изкушенията и болестите се удостояваме с прошка на нашите грехове.
Йоан Златоуст
Молитвата изпросва от Божествената благост прошка на прегрешенията, извършени приживе от починалите поради човешка немощ. Освен това тя може да измоли и вселяването на починалите в задгробната страна на живите – място, от което са отстранени всяка скръб, печал и въздишки. Божественото могъщество по Своята благост е презряло нечистотата, намерила се в починалите поради немощта човешка.
Йоан Дамаскин
Бог е обещал прошка за вашето покаяние, но не е обещал утре за вашето отлагане.
Августин
Затова се трудя и аз сега денем и нощем да напиша няколко книги на нашия български език. Та ако не е възможно да им го кажа с устата си, да чуят от мене, грешния, някое полезно поучение, да прочетат писанията ми и да ги използват. И за мене, недостойния. Бога да молят невежеството ми да поправи и потрудилия се с прошка да сподоби... Същото ние сърдечно и на вас желаем...
Софроний Врачански
Още едно женско име: Прокуратура (галено - Прошка).
Венедикт Ерофеев
Август наредил да изгонят от лагера му Герений, младеж, отдал се на порока. Молейки за прошка, младокът проплакъл: - Как ще се върна у дома, какво ще кажа на баща си? - Ами кажи му, че не съм ти допаднал, - отвърнал Август.
Октавиан Август
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
Следваща