Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прошка" - страница 4
Най-ужасното нещо на този свят е скуката. Това е единственият грях, за който не трябва да има прошка.
Оскар Уайлд
Прошката не е безразличие към това, което е станало, а пълно участие в това което се случва.
Аму Мом
Вярвам, че повече от всичко друго, тази скръб от непрекъснатото изправяне пред собствените ни недостатъци е това, което пречи на хората да бъдат писатели. Следователно прошката е ключова. Не мога да напиша книгата, която искам да напиша, но мога и ще напиша книгата, която съм способен да напиша. Отново и отново през целия си живот ще си простя.
Ан Патчет
Прошката е скалпел, който премахва емоционалните белези.
Максуел Малц
В Светите взаимоотношения се разбира, че всички ние имаме неизлекувани места и че изцелението е целта да бъдем с друг човек. Ние не крием слабостите си, а по-скоро разбираме, че връзката е контекст за изцеление чрез взаимна прошка.
Мариам Уилямсън
Докато оставаме бдителни в изграждането на вътрешното си изобилие - изобилие от почтеност, изобилие от прошка, изобилие от услуги, изобилие от любов – тогава външната липса непременно ще бъде временна.
Мариам Уилямсън
Колко лесно ние приемаме най-неискрените извинения от другите хора,... - И с каква готовност даваме прошка, ако това е в наша изгода или удоволствие. Как с готовност хората се преструват, че са измамени, даже когато за всеки е видно, че те прекрасно знаят истината, и как гордостта е унизителна, когато всеки може да види, че това е необходимо за постигането на целта!
Мария Еджуърт
Това са свещениците, нали? Те започват с любов, после говорят за прошка и завършват с вечност в огън.
Марк Лорънс
Вътрешната прошка е терапевтична. Ако не простиш, не можеш да бъдеш вътрешно излекуван. Прошката лекува Душата.
Мастър Чоа Кок Сюи
Единственото нещо, което божествеността иска от нас, е да поемем пълната отговорност, да поискаме прошка и да се грижим добре за себе си. Това е!
Мейбъл Кац
Знам кога да кажа не и кога да кажа. Поемам отговорност за избора си. Жертвата? Тя отиде другаде. Единственият, който може наистина да ме жертва, съм аз самият и в 99 процента от времето избирам да не правя това повече. Но трябва да продължа да помня ключовите принципи: граници, пускане, прошка, след като почувствам чувствата си - не преди, себеизразяване, обичане на другите, но и любов към себе си.
Мелъди Бийти
Не се опитвам да обърна цялата нация на Израел и цялата нация на Палестина в християнство. Но поне ако можете да ги образовате за идеологията на любовта, идеологията на прошката, идеологията на благодатта. Тези принципи са страхотни независимо, но не можем да отречем, че идват и от християнството.
Мосаб Хасан Юсуф
- Малко допълнителна прошка никога не боли, - каза Мат, цитирайки една от любимите поговорки на Силия.
Нанси Фармър
Мистерията позволява мечти и несигурност за романтика, забравата отваря вратата за прошка и дори изкупление. В моята къща огнището е неразбивано от безкрайния порой на външния свят. Това е, подобно на брака или свободата, не нещо, а действие: процес, който трябва да създадем, а не скала, на която можем да стоим.
Ник Харкауей
Не трябва да искаш прошка за това, че аз съм аз.
Ноа Гордън
Моят опит с прошката е, че тя идва спонтанно в определен момент и да се опитам да я насиля, това всъщност не е прошка. Това е будистка философия или някакъв духовен жаргон, който се опитваш да съобразиш, но просто го използваш срещу себе си като причина, поради която не си добре.
Пема Чодрьон
Понякога може да открием, че партньорът ни продължава да търси удовлетворение по начини, с които ние не можем да живеем. Въпреки това, когато решим да тръгнем по собствения си път, ние все още имаме избор как да се разделим. Можем да се разделим с лоши чувства, обвинявайки грешките на другия и неприемливото поведение, или можем да се разделим с прошка, любов и разбиране.
Питър Ръсъл
Прошката има странен начин да извлече невероятно добро от невероятно лоши ситуации.
Пол Майер
Признанието не гарантира покаяние. Покаянието не гарантира прошка.
Андрей Рубанов
Истинската прошка е процес на самолечение, който започва от вас и постепенно се разпростира върху всички останали.
Робърт Холдън
Истинската прошка е готовност да промените мнението си за себе си.
Робърт Холдън
След като хората не са тук физически, духовното остава. Все още се свързваме, можем да общуваме, можем да даваме и получаваме любов и прошка. Има любов, след като някой умре.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща