Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предимство"
Глупакът има голямо предимство пред образования човек: той винаги е доволен от себе си.
Наполеон Бонапарт
Човекът, който не чете добри книги, няма предимство пред човека, който не може да ги чете.
Марк Твен
Учеността е единственото, което е в нас божествено и непреходно; най-големите предимства, с които е надарена човешката природа са разумът и речта.
Плутарх
Предимството на любовта от пръв поглед е, че тя забавя вторият поглед.
Натали Барни
Господ имаше прекрасното предимство, че можеше да работи сам.
Кофи Анан
Предимството да имаш пари се заключава в това, да можеш да се възползваш от тях.
Бенджамин Франклин
Да се измъкнеш от работната среда е в известен смисъл да се измъкнеш от себе си; и това често е основното предимство на пътуванията и промяната.
Чарлз Кули
Всеки недостатък си има предимство.
Йохан Кройф
Компютърът има това предимство пред мозъка, че него поне го ползват.
Габриел Лауб
Учтивостта и чувството за чест имат това предимство: даряваме ги на други, без да губим нищо.
Балтазар Грасиан
Едно от основните определения на принципа на честта е, че никой не трябва със своите постъпки да дава на когото и да било предимство над себе си.
Георг Хегел
Всички тези меки видове [камък] имат предимството, че могат лесно да се обработват веднага след като бъдат взети от кариерите. Под прикритие те играят ролята си добре; но в открити и открити ситуации скрежът и мръсотията ги карат да се разпадат и те се разпадат на парчета. И на морския бряг солта ги разяжда и разтваря, нито пък понасят голяма жега.
Витрувий
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Съдът е мястото, където Исус Христос и Юда Искариотски биха били в равно положение, с леко предимство в полза на Юда.
Хенри Луис Менкен
Винаги съм вярвала, че мълчанието ми по няколко теми ще бъде предимство в дългосрочен план.
Айшвария Рай
Аз съм против тази огромна глобализация въз основа на икономическо предимство.
Дейвид Атънбъро
Хората, които са притежание на търговския дух, които виждат и кой ще преследва своите предимства, могат да постигнат почти всичко.
Джордж Вашингтон
Да, жените са опасни, но красивите не са така опасни, както тези, които притежават по-скоро умствено предимство, отколкото физическо. Понеже първите са привикнали мъжете да ги ухажват, докато последните разчитат на самолюбието на мъжете и, подмамвайки ги с ласкателства, привличат повече поклонници.
Хайнрих Хайне
Кой има най-голяма полза от това, че марихуаната е незаконна? Най-големи бенефициенти са големите престъпни организации в Мексико и другаде, които печелят милиарди долари годишно от тази незаконна търговия - и които бързо биха загубили конкурентното си предимство, ако марихуаната беше законна стока.
Джордж Сорос
Умът е предимство на влюбената жена, ако е достатъчно умна, за да го скрие.
Мей Уест
Ето за какво е тази война, приятелю. Въпросът е кой от нас е по-луд. И явно вие, британците, имате предимство. Вие бяхте луди преди това.
Майкъл Морпурго
Есеистът трябва да следва определен интелектуален модел. Писателят има предимството да използва фантазия, да е субективен.
Мануел Пуиг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща