Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миро" - страница 7
Ако мира е нашата единствена цел във всичко, което правим, ние винаги ще знаем какво да правим, защото ще правим всичко, което ще защити и задълбочи нашия мир.
Джералд Джамполски
Националната отбрана не представлява заплаха за мира; това е гаранция за мир със свободата.
Джефри Гитомър
Ако има някакъв дебат за мира, не обсъждайте всяка клауза с прекалена тънкост, тъй като точността поражда спор и спорът възбужда и запалва опасните пламъци на омразата. Помислете за по-голямата картина и щетите, които ще натрупат църквата, ако продължавате да се карате.
Джон Гай
Въз основа на моя житейски опит, който не съм изхвърлил точно от парка, съм склонен да се съглася с това, ако не е счупен, не го поправяй. И бих отишъл още по-далеч до: Дори да е счупен, оставете го на мира, вероятно ще го влошите.
Джордж Сондърс
Обичам да мисля за хората си като неми оптимисти - оставете слона на мира и в крайна сметка, може би с помощта на няколко мимози, той ще изчезне от стаята по собствено желание.
Джули Бъксбаум
Колко сте лековерни? Лековерността ви се намира в някакъв "център на лековерност" в мозъка ви? Може ли неврохирург да посегне и да извърши някаква деликатна операция, за да намали лековерността ви, в противен случай да ви остави на мира? Ако вярвате в това, вие сте доста лековерни и би трябвало да помислите за такава операция.
Дъглас Хофстатър
Не е добре да отхвърляте мъртвите, защото тогава те не ви оставят на мира, те са като кучета, които лаят периодично през нощта.
Една О'Брайън
Икономическата интеграция е пътят към богатството и мира.
Едуард Прескът
Международната война е сумата от милиони отделни войни, бушуващи в съзнанието на хората, между това, което е егоистично и това, което е безкористно. Доколкото ние с вас развиваме безкористност в собствените си сърца, дотолкова ние допринасяме за мира в нашето семейство, общност, държава и свят.
Екнатх Еасваран
Като професор по глобални проучвания на мира в Международния ислямски университет в Малайзия, се ангажирам с прекратяването на войната и чрез криминализиране на войната, подход, който не е бил използван в достатъчна степен въпреки хартата на ООН за обявяване на войната извън закона - с твърде много използвани вратички агресивни държави.
Йохан Галтунг
Нека се върнем обаче към Лигата на нациите. Създаването на организация, която е в състояние да защити мира в този свят на конфликтни интереси и егоистични воли, е плашещо трудна задача.
Карл Ялмар Брантинг
Само ако всички те просто ме оставят на мира с книгите и писмата ми, щях да се задоволя да оставя живота и светът да мине покрай мен.
Алисън Уиър
Не можете да бъдете посветени на мира, а от друга на насилието. Тези две неща са непримирими.
Кондолиза Райс
Никога не се опитвайте да принуждавате другите да се променят; оставете ги свободни да се променят естествено и подредено, защото те искат; и те ще искат, когато установят, че вашата промяна си е струвала. Да вдъхновяваш у другите желание за шанс за по-добро е наистина благородно; но това можете да направите само като ги оставите на мира и сами станете по-благородни.
Крисчън Ларсън
Мътната вода се почиства най-добре, като я оставите на мира.
Алън Уотс
Обидно е, когато влизат външни хора и казват на травматизирани хора какво ще им е необходимо да се излекуват... Хората, преживели ужасен конфликт, може да са гладни и отчаяни, но не са глупави. Те често имат много добри идеи за това как може да се развие мира и трябва да бъдат питани. Това включва жени. Най-вече жените.
Лейма Гбоуи
Най-добрата защита на мира не е властта, а отстраняването на причините за война и международните споразумения, които ще поставят мира на по-здрава основа, отколкото терора на разрушението.
Лестър Пиърсън
Именно втвърдяването на тези разкази прави мира толкова труден. Ако всяка страна може да види разказа, претенциите, които има другата, тогава има много по-вероятна възможност за вземане на решение. Но това, което виждам е обратното. Има пълно отричане на валидността на другата страна и приказките, които намирам за наистина обезпокоителни, видът бърборене, който получавате от ултрадесните израелци и Хамас, е унищожителен. В този вид диалог няма начин да се върви към мир.
Лорънс Райт
Има три капана на сатаната, крадящи радостта и мира в душата: - съжаление за миналото - страх за бъдещето - неблагодарност за настоящето.
Антоний Велики
Мъже, не се страхувайте да обичате. Жената иска да бъде домакиня? Дайте й тази възможност. Тя иска да се развива професионално - радвайте се заедно с нея на нейните успехи. Стреми се да бъде покорна - уважавайте нейното смирение. Опитва се да бъде равностоен партньор - оценявайте нейното неравнодушие. Мъжът е глава на семейството - това е очевидно и неоспоримо. Но то не е в умението да удариш масата с юмрук и да и извикаш: "Разбра ли". Става въпрос за грижа и доброта. Не във възможността да вземеш надмощие в спора и да докажеш своето, а в способността да избягваш конфликти. Мъжът във всяко семейство е центърът на стабилността, мира и спокойствието. Жената не е в състояние да поеме тази роля, мъжът няма право да се отказва от нея.
Владимир Пучков
Най-важното нещо, което "не може да ядете в пост", са вашите близки. Става въпрос за гняв, раздразнение, кавги и всякакви други негативни действия, които унищожават мира между хората. В края на краищата, когато вършим лошо с нашите близки, ние унищожаваме моста между нас и Бога.
Игор Фомин
Живейте чисто, както ни е заповядал Бог. Пазете мира помежду си и си прощавайте един на друг като деца на Баща си. Аз ще се моля за всички вас и ще дойда на помощ на всеки, който ме помоли с вяра.
Сергий Радонежски
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
Следваща