Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Благодарност" - страница 3
Животът ми се промени, защото някой нахрани семейството ми на Деня на благодарността, когато бях на единадесет години. Не храната ме промени, а фактът, че се е грижел непознат. Това промени живота ми. Това ме превърна в човека, който съм днес и съм през последните 37 години. Всичко, което излезе от това, онзи прост акт за получаване на резултат.
Антъни Робинс
Благодарността към тези, които ни правят добро, - това е общоприета добродетел, и проявявайки благодарност в една или друга форма, даже и несъвършено, - това е дълг на човека както пред самият себе си, така и пред тези, които му помагат.
Фредерик Дъглас
На този свят няма нито благодарност, нито справедливост, а за другият свят също, между впрочем, не се предвижда.
Хайнрих Бьол
Ако се концентрирате върху намирането на каквото и да е добро във всяка ситуация, ще откриете, че животът ви изведнъж ще бъде изпълнен с благодарност, чувство, което подхранва душата.
Харолд Кушнер
Когато живеете с постоянна благодарност, животът ви ще се превърне в жива молитва.
Барбара де Анджелис
Да търсиш благодарност за всяко от своите добри дела - значи да търгуваш с тях.
Адриан Декурсел
Чувството за благодарност, общо казано, за някои хора е съвсем нехарактерно.
Даниел Дефо
Природата е друг важен аспект на подхранването на душата. След поход в планината, където живеем, например, изпитвам забележително чувство на благодарност и страхопочитание. Умът ми утихва и ми позволява да виждам по-ясно красотата на творението. И чрез тази благодарност красотата на Вселената се отразява обратно на създателя.
Джоан Борисенко
Щедростта и благодарността са неразривно свързани.
Джудит Мартин
- Понякога, - каза Силви, - ние сме склонни да приемаме благодарността за любов.
Кейт Аткинсън
50 е подходящ момент да разгледате нещата не от материална гледна точка, а... от реалистична. И е реалистично да се признае, че в света има любов без условия, има благодарност без печалба, има преданост без егоизъм. Това е моят реализъм.
Мадона
На този свят добротата не се търкаля по пътищата – трябва винаги да се приема с благодарност.
Маргарет Атууд
Благодарността е приятна, когато е дадена навреме.
Менандър
Низкият се домогва до милостта на другите, но получи ли желаното, не изпитва благодарност. Благородният не приема с лека ръка милостта на другите, но приеме ли я, винаги помни направената услуга.
Чън Дзижу
Преди да можем да броим, ние сме научени да сме благодарни за това, което другите правят. Когато сме разбити от нашия опит, ние започваме да сме благодарни за това, което е, и ако живеем достатъчно дълго, достатъчно дълбоко и достатъчно автентично, благодарността се превръща в начин на живот.
Марк Непо
Благодарността не е ограничен ресурс, нито струва скъпо. Той е изобилен като въздух. Вдишваме го, но забравяме да издишаме.
Маршал Голдсмит
Разглеждам благодарността като актив, а липсата й - голям междуличностен недостатък.
Маршал Голдсмит
Имам много недостатъци, но благодарността не е един от тях.
Маршал Голдсмит
"Любов и благодарност" са думите, които трябва да служат като ръководство за света.
Масару Емото
Вероятно в природата се появяват само вибрации на любов и благодарност и наблюденията на природата показват, че това е вярно.
Масару Емото
Животът е любов, дар от бог и родител, смъртта е благодарност за ново измерение.
Масару Емото
Това място му даде нещо свято. Успокои ума си. Това беше неговата маса за Деня на благодарността. Неговата крепост с възглавница на дивана.
Матю Дж. Съливан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща