Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Логика" - страница 5
И при двамата логиката беше развита в ущърб на психиката.
Андрей Бели
Дълбоката логика на Божията истина може да бъде изразена както в истории, така и в аргументи, чрез въпроси, както и твърдения, чрез разум и въображение, чрез четирите евангелия, както и чрез книгата на Римляни.
Ос Гинес
Първо съпругът се опита да превърне съпругата си в притежание и след като тя е притежание, той губи интерес. В него има някаква скрита логика: целият му намерение е да притежава; сега това е приключило и той би искал да опита друга жена, за да може отново да отиде на друго пътуване.
Ошо
Митологията е много по-добро нещо от историята. Има форма; логика; съобщение.
Пенелъпи Лайвли
И човешкият инстинкт е древен и надежден, напълно мистериозен и вероятно способен на голям гений. Вярвам, че изтънчените, плавни инстинкти са най-ценният актив на човек. Собствените ми инстинкти многократно са ме насочвали срещу зърното на логиката и вероятността. Когато съм се доверявал и следвал техните указания, те никога не са сгрешили. Не знам как и защо. Но знам, че всеки значим опит - положителен или отрицателен - ги изостря и ги прави по-точни.
Огастин Бъроуз
Всъщност не виждам изкуството като структурирано от логиката.
Рейчъл Къшнър
Не омаловажавам света на изкуството. Въобще не. Всъщност го приемам доста сериозно. Но логиката на изкуството е авангардна логика, която притиска изкуството да включи коефициента на риска.
Рейчъл Къшнър
Мисля, че комедията трябва да бъде интелектуален стремеж. Тя се свежда до логиката и анализа. Щом стане емоционално, това вече не е комедия.
Рики Джървейс
Разбирането на често несъзнаваната природа на генетичния контрол е първата стъпка към разбирането, че - в много сфери, не само в секса - всички ние сме кукли и най-добрата ни надежда за дори частично освобождение е да се опитаме да разгадаем логиката на кукловода.
Робърт Райт
Понякога има такава красота в неудобството. Има любов и емоция, които се опитват да изразят себе си, но в даден момент това просто се оказва неудобно. Има ли логика в това?
Рута Сепетис
.. когато се търсят изкупителни жертви, разумни аргументи и логика не играят никаква роля.
Саймън Бекет
Но всичко това беше логика, здрава човешка логика и Рената сега живееше не според логиката, а според разкъсаните си, разпуснати нерви.
Анна Берсенева
Визията за изключителни постижения е по дефиниция на няколко стъпки отвъд консенсуса и конвенционалната логика.
Скот Белски
Всеки от нас е имал опит други да реагират на нас; често изглежда, че няма логика в това. Но всъщност хората улавят нашата фина енергия и дори да не могат да я видят или изразят с думи, те я усещат и подсъзнателно знаят. Те гласуват за, не или може би според качествата и силата на енергията, която излъчваме.
Стюарт Уайлд
Много хора смятат, че след като съм пиян в историите си, трябва да съм пиян 24 часа в денонощието. Що за глупава логика е това? Би било все едно да видите Майкъл Джордан в ресторант и да си помислите: "Защо не си в баскетболният си екип?" Оставям много повече, отколкото влагам.
Такър Макс
...Не че нямате способността да приемете истината. Не искате да го приемете и се криете зад собствената си логика и интелигентност, докато истината минава покрай вас. Излезте и се присъединете към него, за бога! Извикайте го в пълна стъпка! Аз вярвам!
Тед Декър
Хората избират между два начина да стигнат до заключения или преценки: чрез мислене, използвайки безличен процес на логика; и чрез усещане решават какво означава нещо за тях.
Том Батлър-Бодън
Но често е съмнително дали логиката на самата работа и думите, използвани за нейното описание, наистина имат нещо общо помежду си.
Том Мейн
Законите на сърцето са най-важните от законите, и трябва да се живее именно по тях. За тях нищо не е казано в десетте заповеди, но ще ви кажа, сърцето е сърце, но то не по-малко от очите трябва да бъде отворено, и то широко отворено. Трудно е да се придържаш към определени принципи, когато става въпрос за логиката на сърцето.
Антонио Табуки
- Но аз не виждам никаква логика във факта, че... - Ако ти, Джеймс, ще се ожениш за мен - каза сънливо Ливия, - трябва напълно да забравиш за логиката...
Антъни Капела
Историята прави човек мъдър, поезията - разностранен, математиката - проницателен, естествознанието - дълбок, моралът - сериозен, логиката и реториката - способен да се защитава.
Томас Маколей
Англия е средище на мюсюлманите-фундаменталисти. Нейната социална логика е да позволи на всички религии да проповядват открито. Но това е нелогично, защото никоя от другите религии не проповядва апокалиптично насилие. И все пак Англия го позволява.
Уоле Шоинка
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
Следваща