Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Логика" - страница 2
Без този дух модернистичната архитектура не може да съществува напълно. Тъй като често има несъответствие между логиката и духа на модернизма, аз използвам архитектурата, за да съвместя двете.
Тадао Андо
Логиката е не само точна наука, но е най-простата и елементарна от всички науки; следователно несъмнено трябва да намери място във всеки курс на обучение.
Уилям Стенли Джевънс
В живота, особено в обществения живот, психологията е по-мощна от логиката.
Лудвиг Квиде
Логиката избута от мен света.
Пиер Абелар
Наглостта не е логика; епитетите са аргументите на злобата.
Робърт Ингерсол
Логика - това е изкуството да стигаш към непредсказуеми изводи.
Самюел Джонсън
Повечето грешки в мисленето са по-скоро недостатъци на възприятието, отколкото грешки на логиката.
Едуард де Боно
Това означава, че нито една логика не е достатъчно силна, за да подкрепи цялостното изграждане на човешкото познание.
Жан Пиаже
Логиката не е теория, а отражение на света. Логиката е трансцедентална.
Лудвиг Витгенщайн
Логиката не може да разбере любовта; толкова по-зле за логиката.
Н. Т. Райт
Надеждата е независима от апарата на логиката.
Норман Казънс
Аз съм родена романтичка. Романтизирам всичко в живота си. Бог ни е дал един живот. Трябва да го защитим. Затова не винаги е добре да сме практични и да следваме логиката.
Рани Мукерджи
В Музея на римското изкуство логиката на формите е много модерна. Но въпреки това, идеята за строителството може да бъде свързана с историческо време.
Рафаел Монео
Архитектурата е свързана със света, но в същото време има определена автономия. Тази автономия не може да се обясни по отношение на традиционната логика, защото най-интересните части на работата са невербални. Те действат в рамките на творбата, като всяко изкуство.
Том Мейн
Логиката дава на човек това, което му е нужно. Вълшебството го дарява с това, което му липсва.
Том Робинс
Никой не се аргументира докрай, за да стане вярващ на чиста основа на логика и разум. Това изисква скок на вяра.
Франсис Колинс
Възможни са лоши разсъждения и добри разсъждения; и този факт е в основата на практическата страна на логиката.
Чарлс Пърс
Вярно е, че не съм от онези, които се смеят на утопии. Утопията на днешния ден може да стане реалността на утрешния ден. Утопиите са замислени чрез оптимистична логика, която разглежда постоянния социален и политически прогрес като крайна цел на човешкото начинание; песимизмът би хвърлил безнадеждно човечеството в свеж катаклизъм.
Шарл Албер Гоба
Логиката на консуматорството подкопава ценностите на лоялността и постоянството и насърчава различен набор от ценности, който е разрушителен за семейния живот.
Кристофър Лаш
Рекламата и логиката на консуматорството управляват изобразяването на реалността в масмедиите.
Кристофър Лаш
Работата на програмистите трябва да се оценява не по тяхната изобретателност и логика, а по пълният анализ на всяка ситуация.
Алън Перлис
За човек логиката се явява единственото средство да се справим с проблемите на реалната действителност.
Лудвиг фон Мизес
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща