Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отсъствие" - страница 6
Отсъствието винаги е забележимо. Например, когато имате тридесет и два зъба, дори да загубите един от тях, всички ще го забележат.
Фредерик Дар
Раят е отсъствие на грижи и цели. Раят е мястото, където не искате това, което нямате. Раят е окончателност.
Арнолд Бенет
Мъдро е да скриваш миналото, даже ако нямаш какво да скриваш. Отсъствието на факти плаши повече от всичко. В тази зейнала пустота те изливат своите страхове, помисли и въжделения.
Хилари Мантел
Човек го правят стар не бръчките, а отсъствието на мечти и надежди.
Хорхе Рици
Навсякъде има толкова много шум, че повечето хора вече нямат възможност да се насладят на успокояващото отсъствие на досадни звуци на цивилизацията. Естествената тишина е призната за един от най-застрашените ресурси на планетата.
Цин Ли
Ако Бог е близо до църква, тя трябва да се моли. И ако той не е там, един от първите признаци на неговото отсъствие ще бъде леност в молитвата.
Чарлс Х. Спърджън
Нищо не служи като такъв сигурен знак на ума като мисълта за неговото отсъствие.
Шарл Перо
Знаех, че ще го запомня. Щях да почувствам отсъствието му дори след смъртта, щях да копнея той да бъде до мен по начин, по който той никога повече не би могъл да бъде. Това беше моята съдба - вечно мъчение.
Шелби Махурин
Лидерството означава да направиш другите по-добри в резултат на твоето присъствие и да гарантираш, че това въздействие продължава и във твое отсъствие. (Определение на Харвардско бизнес училище за лидерство)
Шерил Сандбърг
Белегът на общността не е отсъствието на конфликт. Това е присъствието на помиряващ дух.
Бил Хайбълс
Не говорете зле за никого в негово отсъствие, защото земята може да му предаде всичко това.
Василий Ян
Всяко чувство е по-добро и по-здравословно, отколкото отсъствието на чувства.
Айра Левин
Самите деца не трябва да се осъждат за отсъствие на образованост. Това напълно е вина на техните родители, които по незнание или пренебрежение не осъществяват същинската любов към децата.
Дайдодзи Юдзан
Близкият братовчед на оптимизма е надеждата: знаейки стъпките, необходими за постигане на целта, и разполагайки с енергия, за да ги следвате. Това е първична мотивираща сила и нейното отсъствие е парализиращо.
Даниъл Голман
Чудех се дали родителите им е било по-лесно с тайните, които децата им пазят, отколкото децата с тайните на родителите си. Тайните на родителите изглеждаха като някакво предателство, където моят собствен изглеждаше просто като факт от живота и израстването и отсъствието. Трябваше да съм независим, но той трябваше да бъде на разположение. Неговият собствен живот изглеждаше егоистичен, където аз да имам свой беше правилният ред на нещата.
Деб Калети
Доверието е ефирно качество. Подобно на кислорода или светлината, ние го забелязваме само по неговото отсъствие.
Дейвид Амърленд
Загубата в крайна сметка не е отсъствие. Това е присъствие. Силно присъствие точно до мен. Гледам го. Не прилича на нищо, това е толкова странно. Просто се вписва.
Джаки Кей
Сякаш съм ориентирана само от вашето присъствие или отсъствието ти. Ти си моят север.
Джанис Париат
Ще се докоснеш до тази радост и изведнъж ще разбереш, че това е, което търсиш през целия си живот, но се страхуваш дори да признаеш отсъствието, защото гладът за него беше толкова обхващащ.
Ева Енслър
Домът е мястото, където е забележимо твоето отсъствие.
Александър Хемон
Щедростта на човека на човека говори за наличие в него на почти всички останали достойнства, украсяващи членовете на обществото; стиснатостта говори за отсъствие на тези достойнства.
Едмон дьо Гонкур
Най-сигурният показател за социално неблагополучие... е отсъствието на чувство за хумор.
Едуард Олби
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща