Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отсъствие" - страница 3
Нито различните възгледи, нито разликата във възрастта, нито нечие друго отсъствие не може да бъде причина за разрив в любовта. Нищо освен нейното отсъствие.
Мария Домбровска
В любовта най-опасното нещо са отсъствията.
Бранислав Нушич
В полето аз съм отсъствието на поле. Винаги е така. Където и да съм, аз съм това, което липсва. Когато вървя, разделям въздуха и винаги въздухът навлиза, за да запълни пространството, където е било тялото ми. Всички имаме причини за преместване. Премествам се, за да поддържам нещата цели.
Марк Странд
Тишината трябва да се разбира не само като отсъствие на звук. Това е естествената среда за спокойствие и съзерцание. Живот без тишина е живот без уединение. Разликата между разум и лудост е качеството на нашите мисли. Мълчанието е на страната на здравия разум.
Норман Казънс
Мъжеството не е отсъствие на страх, а действие въпреки страхът. За хората, които не правят нищо със своят живот, е също толкова страшно, като тези които не приемат рискове.
Прити Зинта
Историците знаят, колко много героични постъпки са били направени с оглед на отсъствието на други алтернативи.
Роберт Лембке
Отсъствие като висша форма на присъствие.
Тилда Суинтън
Доказателство за съвършенството се явява отсъствието на претенции за това, че сме съвършени.
Франсоа Фенелон
Моралните добродетели се състоят не само в наличие на достойнства, колкото в отсъствието на недостатъци.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Исках да превърна присъствието в отсъствие. Бях много разочарован, че черните британски жени не се виждат в литературата. Съкратих го до 12 знака - исках да обхващат от тийнейджър до някой на 90 години и да виждам траекторията им от раждането, макар и не линейна. Има много начини, по които другостта може да бъде интерпретирана в романа - жените са други по толкова много начини, а понякога и една от друга. Исках да бъде идентифициран и като роман за жените.
Бернардин Еваристо
Ето какъв сюжет ме интересува повече от всичко: любов, отсъствие на любов, смъртта на любовта, болка, съпровождаща загубата на този, който е бил най-необходим.
Джон Касаветис
Нека всички тези псевдо златни чуждестранни спортисти да си отдъхнат с облекчение и да спечелят псевдо златни медали в наше отсъствие. От силата винаги се страхуваш.
Елена Исинбаева
Но не отсъствието причинява скръб. Това е обич и любов. Без обич, без любов подобни отсъствия не биха ни причинили болка. Поради тази причина дори болката, причинена от отсъствието, в крайна сметка е нещо добро и дори красиво, защото се храни с това, което осмисля живота.
Карло Ровели
-Кое е най-сексуалното в жената? - Отсъствието на вулгарност.
Линда Еванджелиста
Много хора вярват, че злото е присъствието на нещо. Мисля, че това е отсъствието на нещо.
Лиса Ангър
Понякога имам нужда от това, което единствено можеш да предложиш – от твоето отсъствие.
Ашли Брилиант
Любовта смята часовете за месеци, а дните за години; и всяко малко отсъствие е вечност.
Джон Драйдън
Няма достойнство при отсъствието на ясни и категорични понятие за общото благо.
Дени Дидро
Разликата между ума и здравия смисъл се състои в разликата между причините, които ги пораждат. Първият е следствие на силни страсти, а втория е следствие на тяхното отсъствие.
Клод Адриан Хелвеций
За сексуално отклонение може да се счита само пълното отсъствие на секс, всичко останало е въпрос на вкус.
Зигмунд Фройд
Всички беди идват от пари или от тяхното отсъствие.
Агата Кристи
Истинската любов предполага, преди всичко, отношение на доверие, пълно отсъствие и търпеливо разбиране на самобитността на другия.
Макс Люшер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща