Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отсъствие" - страница 2
Можеш да простиш на човек всичко освен неговото отсъствие.
Олдъс Хъксли
Спортът е част от наследството на всеки мъж и жена и неговото отсъствие никога не може да бъде компенсирано.
Пиер дьо Кубертен
Страхливостта произхожда само от отсъствие на определени надежди и желания...
Рене Декарт
Отсъствието изостря любовта, присъствието я засилва.
Томас Фулър
Предразсъдъците обичано управляват хората при отсъствието на достоверни знания.
Айзък Азимов
Бедността означава отсъствие на средства, а не отсъствие на благородство.
Джовани Бокачо
Отсъствието на мечти погубва народа.
Джон Кенеди
Отсъствието на чувство за хумор се счита за заболяване.
Максим Аверин
При мен започна депресия. Не стане нищо сериозно: нито крокодилски сълзи, нито транквиланти, нито отсъствие на апетит, нито желание да се затвориш в себе си и да не виждаш никого. Просто се уморих от всичко.
Анна Гавалда
Не че свободата гарантира щастие. Всъщност да бъдеш свободен означаваше да живееш в отсъствие. Отговорности, лоялност, натиск, който очакванията налагат.
Стивън Ериксън
По моему, съмнението ни прави хора. Без съмнение даже праведника губи не само чувството за реалност, но и чувството за самия себе си. В отсъствието на съмнение има нещо безумно.
Тилда Суинтън
Безстрашието не е отсъствието на страх. Това е овладяването на страха. Става въпрос за ставане още веднъж, отколкото да падаме.
Ариана Хъфингтън
Що се отнася до дисциплината, свободата означава не нейното отсъствие, а използването на висши и по-рационални форми, за разлика от тези, които са по-ниски или по-малко рационални.
Чарлз Кули
Мисля, че всички ние винаги сме на пет години в присъствието и отсъствието на нашите родители.
Шърман Алекси
Когато някой, без значение на колко години е, загуби родител, мисля, че боли същото, както ако си само на пет години, разбираш ли? Мисля, че всички ние винаги сме на пет години в присъствието и отсъствието на нашите родители.
Шърман Алекси
Властта развращава, а отсъствието на власт развращава абсолютно.
Адлай Стивънсън II
При отсъствието на информация всяка версия е допустима.
Василий Головачев
Отсъствието на контрол при чиновниците поражда чудовищна корупция.
Гари Каспаров
Критически атеизъм - празно място в религията; не отрицание на Бог, а само отсъствие на въпрос за Бога.
Дмитрий Мережковски
Отсъствието задрасква хората. Няма отсъстващи приятели.
Елизабет Боуен
В изкуството, отсъствието на недостатъци не е достойнство.
Емил Фаге
Адът е отсъствието на хората, за които копнеете.
Емили Сейнт Джон Мандел
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща