Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компютър" - страница 4
Мозъкът е хитър и адаптивен орган. Въпреки цялата "невропластичност", позволяваща на мозъка ни да се преконфигурира според пристрастията на нашите компютри, ние сме също толкова невропластични в способността си в крайна сметка да се възстановим и адаптираме.
Дъглас Рушкоф
Ако часовниковата вселена приравнява човешкото тяло с механиката на часовника, дигиталната вселена сега приравнява човешкото съзнание с обработката на компютъра. Шегуваме се, че нещата не се изчисляват, че се нуждаем от рестартиране или че паметта ни е изтрита.
Дъглас Рушкоф
Хората са съблазнени от сигнали от света, но това е манипулация, а не реалност. Компютрите са научили повече за нас, отколкото ние за тях.
Дъглас Рушкоф
Изглежда, сякаш откакто iPhone беше пуснат, компютърът Macintosh се превърна в поредната точка на лоста в маркетинговия план на тази друга операционна система.
Дъглас Рушкоф
Технологиите се отдалечиха от споделянето и към собствеността. Това напълно подхожда на софтуерните и хардуерните компании: Те създават нови, раздути програми, които изискват повече дисково пространство и процесорна мощ. Купуваме по-големи, по-бързи компютри, които след това изискват по-сложни операционни системи и т.н.
Дъглас Рушкоф
Паметта принадлежи на въображението. Човешката памет не е като компютър, който записва неща; тя е част от въображаемия процес, при същите условия като изобретението.
Ален Роб-Грийе
Сега ме наемат да хакна компютри и понякога всъщност е по-лесно, отколкото преди години.
Кевин Митник
Сега шахматът е точно знание, добито чрез тежък и постоянен труд, многочасово седене пред компютъра, изчезване на игровият елемент. Тръгнала си е магията на шахмата...
Ян Тиман
Компютърът ми трябва да се е повредил: всеки път, когато му задам грешен въпрос, той ми дава грешен отговор.
Ашли Брилиант
Какво правя, за да поддържам форма? Тичам. Много тичам. Но още повече си играя на компютъра.
Даниел Радклиф
Мисля че на световния пазар има търсене за пет компютъра.
Томас Уотсън
С появата на комуникационни мрежи и взаимосвързани компютри, ние получихме световната мрежа и това промени живота на повечето хора, според мен.
Марвин Мински
В рамките на 10 години компютрите дори няма да ни държат като домашни любимци.
Марвин Мински
Потенциалът на всяка технология винаги се разсейва от участието на нейните потребители в своите предшественици... Компютърът все още служи главно за поддържане на прекомпютърни ефекти.
Маршал Маклуън
Недостатъка на компютрите се състои в това, че с тях можеш да играеш.
Ричард Файнман
Едно от нещата, които програмистите искат да решат е как да направят компютрите по-просто, че лесно да се използват.
Сергей Брин
Всички велики програмисти учат по един и същи начин. Те мушкат кутията. Те кодират нещо и виждат какво прави компютърът. Сменят го и гледат какво прави компютърът. Те повтарят процеса отново и отново, докато разберат как работи кутията.
Сет Годин
Завземането на нова почва, създаването на връзки между хора или идеи, работата без карта – това са произведения на изкуството и ако ги правите, вие сте артист, независимо дали носите престилка, използвате компютър или работите с други хора цял ден.
Сет Годин
Не забравяйте, питайте и ще получите. Ако зададете ужасен въпрос, ще получите ужасен отговор. Вашият ментален компютър винаги е готов да ви служи и какъвто и въпрос да му зададете, със сигурност ще излезе с отговор.
Антъни Робинс
Хората, които използват компютри, постепенно се учат да увреждат зрението, дори физически.
Жан-Люк Годар
От десетилетия компютрите ни помагат да си спомним, но сега е време те да ни помогнат да игнорираме.
Кори Доктороу
Никога не казвайте на компютъра да го забрави.
Лари Нивън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща