Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компютър" - страница 3
Работя върху изкуствения интелект. Всъщност естествено разбиране на езика, което е да накарате компютрите да разберат значението на документите.
Рей Кързуайл
Точно както можехме да яздим в залеза, заедно с него дойде и Интернет, който утрои значението на компютъра.
Андрю Гроув
Ограничете или премахнете късното гледане на компютър и телевизия. Екранът на компютър или телевизор може да изглежда много по-тъмен от крушката, но тези екрани често запълват вашето зрително поле, имитирайки ефектите на стая, изпълнена със светлина.
Андрю Уейл
В света след Сноудън трябва да дадете възможност на другите да изградят свой собствен облак и да имат мобилност на приложенията. Това се дължи както на физичността на компютрите - където скоростта на светлината все още има значение - така и на геополитиката.
Сатя Надела
Един ден посетих един човек, който е направил богатство като брокер. Той седеше в офиса си с компютъра си. Наемам хора от тук и сключвам сделки от тази стая, каза ми той. След това ме заведе в търговската зала. Никой не говореше с никой друг, мястото беше тихо като гробница, всички седяха там и гледаха своите терминали - страхотна дума, терминал. Казвам ви, това ме плаши.
Стъдс Търкъл
Ако в момента нямате работа и имате компютър и основно ниво на интелигентност, гарантирам, че можете да намерите страхотна работа, платена наистина добре, за по-малко от три месеца. Как? Научете се да програмирате.
Такър Макс
Как икономиката произведе всички тези невероятни неща, които имаме около нас - компютри и мобилни телефони и т.н.? Имаше куп идеи, а добрите растяха и просперираха. А лошите бяха доста безмилостно отсечени.
Тим Харфорд
...в бъдеще типична фабрика ще приема трима работници: мъж, компютър и куче. Компютърът ще свърши цялата работа. Човекът ще храни кучето. А работата на кучето? Да ухапе мъжа - ако докосне компютъра.
Тод Бъкхолдс
Компютрите са склонни да ни разделят един от друг - мама е на лаптопа, татко е на iPad, тийнейджърите са във Фейсбук, малките деца са на DS и т.н.
Том Ходжкинсън
Така че технологиите, независимо дали става дума за телефон или iPhone, компютри като цяло или автомобили, телевизия дори, всички ни индивидуализират. Всички седим пред нашите iPhone и общуваме, но комуникираме ли наистина?
Хенри Минцбърг
Поразява ме, когато хората говорят, че при електронната музика няма душа и винят компютрите. Соча ги с пръст, като им казвам: "Тук няма душа!". Ти не можеш да виниш компютъра. Ако в музиката няма душа, то е защото никой не я е вложил в нея. И това не е по вина на инструмента.
Бьорк
В бъдеще, когато Майкрософт остави недостатък в сигурността в кода си, това няма да означава, че някой хаква компютъра ви. Това ще означава, че някой поема контрола над вашия слуга робот и той стои на вратата на спалнята ви, като точи нож и ви наблюдава как спите.
Даниел Х. Уилсън
Това се случва в днешно време с хора, работещи на компютри. Те могат толкова лесно да поправят нещата с мишката си и да извадят всичко: "О, някой се закашля във фонов режим; трябва да го извадим" - или някой е изсвирил лоша нота. Това са най-хубавите моменти.
Джак Уайт
Технологиите са променили завинаги света, в който живеем. Ние сме онлайн, по един или друг начин, по цял ден. Нашите телефони и компютри се превърнаха в отражение на нашата личност, нашите интереси и нашата идентичност. Те притежават много важно за нас.
Джеймс Коми
Ако това, че най-голямата компания беше гаранция за успех, всички щяхме да използваме компютри на IBM и да шофираме Дженеръл Мотърс автомобили.
Джеймс Суровецки
Всичко, което можем да направим, когато мислим за деца днес, е да мислим за повече часове в училище, по-ранна възраст пред компютъра и вечерен час. Кой би искал да расте в този свят?
Джеймс Хилман
Един редактор ме помоли да помисля да напиша нещо за американски изобретател. Попитах го дали знае кой е изобретил компютъра. Той каза, че не го е направил. В такъв случай, казах му, трябва да напиша книга за Джон Винсент Атанасов.
Джейн Смайли
Завърших гимназия през 1963 г. Нямаше компютри, мобилни телефони, интернет, кредитни карти, касети или кабелна телевизия.
Джефри Гитомър
Не пиша директно на компютъра, защото не мисля добре обърнат напред с пръсти на клавиатурата. Мисля, че е по-добре да гледате надолу с писалка. И коефициентът на концентрация на химикалка и хартия е по-висок, отколкото когато движа думи по екрана.
Джошуа Ферис
Не харесвам компютри. Все още обичам да чертая на ръка.
Дитер Рамс
Всеки знае или трябва да знае, че всичко, което въвеждаме на компютрите си или казваме в мобилните си телефони, се разпространява в цялата сфера на данните. Повечето от тях се записват и анализират от сървъри за големи данни. Защо смятате, че Gmail и Фейсбук са безплатни? Мислите ли, че това са корпоративни подаръци? Плащаме с нашите данни.
Дъглас Рушкоф
Първата идея за киберпънк беше, че мрежовите компютри ще ни позволят да вършим работата си у дома, като фрийлансъри, и след това да осъществяваме директни сделки с връстници по мрежи. Дигиталните технологии биха създали огромна слабост, биха ни позволили да приложим нейните асинхронни, децентрализирани качества към нашата работа и живот.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща