Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Течение"
По-трудно е да бъдеш в течение на седмица порядъчен човек, отколкото герой в течение на петнадесет минути.
Жул Ренар
Човек, който плува срещу течението, познава силата му.
Удроу Уилсън
За да достигнеш до извора, трябва да плуваш срещу течението.
Станислав Йежи Лец
Лесно е да бъде изградена къщата на заблудите, но в нея винаги има течение и е готова всеки момент да се срути.
Алфред Едуард Хаусман
Всеки човек в течение на деня има не по-малко от десет възможности да промени живота си. Успехът идва при този, който умее да ги използва.
Андре Мороа
Любовта е главния начин за бягство от самотата, която мъчи повечето мъже и жени в течение на почти целият им живот.
Бъртранд Ръсел
В края на краищата, какво беше целият широк свят, освен място, където хората да копнеят за невъзможните желания на сърцето си, тези желания да се закрепят в противоречие с логиката, правдоподобността и дори с течение на времето, вечно като полиран мрамор.
Ричард Русо
Плувайте против течението. Намерете своя собствен път. Не се водете от изтъркани истини.
Сам Уолтън
Аз бих се омъжила само ако намеря мъж с петдесет милиона долара, като половината от тези пари ми даде до омъжването и гарантира, че ще умре в течение на година.
Бети Дейвис
Зародишите на съществуването, съдържащи се на това място на земята, с достатъчно храна и достатъчно пространство за разширяване, биха запълнили милиони светове в течение на няколко хиляди години.
Томас Малтус
Обичам да правя солови албуми, защото с течение на годините това се превърна в по-скоро истински личен израз на разказване на истории и мечти и работя по начин, който има повече контрол.
Брус Дикинсън
Голямото изкуство на всеки политик не е в това да плува срещу течението, а да обръща всяко обстоятелство в своя полза.
Фридрих II Велики
Първи април. В този ден ни се напомня, какво представляваме ние в течение на останалите триста шейсет и четири дни.
Марк Твен
В течение на живота на един човек личността се създава изключително от това, какво слуша, и това, което чете.
Георги Гурджиев
Знам какво да направя с папараците. Аз ще правя всяка нощ в течение на три месеца ще прекарвам с известни актриси: една нощ с Холи Бери, една със Салма Хайек, след това ще се разхождам по плажа, държейки за ръка Леонардо Ди Каприо... Така ще ги подлудя.
Джордж Клуни
Аз плувам срещу течението, но направлението на потока се променя.
Ервин Шрьодингер
Дори и лъжата да бъде полезна за определен период, то с течение на времето тя неизбежно се оказва вредна. Обратно, правдата с течение на времето се оказва полезна, въпреки че за момента може да носи вреда.
Дени Дидро
Трудно е да разбереш кой плува по течението доброволно.
Станислав Йежи Лец
Винаги съм смятал, че това е най-тъжният и опустошителен край. Как бихте могли да имате тези огромни мечти, които никога не се сбъдват. Как без да го знаеш, можеш просто да станеш по-малък с течение на времето. Не искам това да ми се случи.
Мег Уолицър
Хората говорят, че трябва да се плува по течението, но знаете ли кой плува по течението? Мъртвата риба.
Рой Кийн
Съзерцавай устройството на този свят, слушай думите на мъдрите, и взимай всичко красиво и добро като свое. Опирайки се на това, отворете своя собствена врата към истината. Не пренебрегвайте истината, която е право пред теб. Изучавай течението на водата в ручея, плавно и свободно обгръщащо камъните. Учете също и от свещените книги и помъдрелите хора. Всичко около теб - даже горите, реките, тревите и дърветата трябва да бъдат твои учители.
Морихей Уешиба
Аз съм пламък на свещ, който се люлее във въздушни течения, които не можете да видите. Трябва да си този, който ме принуждава да горя.
Надин Гордимър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща