Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изключение" - страница 4
Уеб сайтовете имат дизайн който е предназначен да попречи на младите хора да използват клавиатурата, с изключение на въвеждането на информация за кредитната карта на техните родители.
Дъглас Рушкоф
Да се каже, че мнозинството, като такова, има право да управлява малцинства, е равнозначно на това, че малцинствата нямат и трябва да имат никакви права, с изключение на такива, каквито са мнозинствата, моля да ги разрешат.
Лизандър Спунър
Повечето писатели обожават редакторите си и аз не съм изключение.
Линда Сю Парк
Всички жени са курви, с изключение на майка ми. Но да не забравяме, че и тя е жена.
Наполеон Бонапарт
Моето мнение. Трябва да бъде така: ако нещо не достига у нас, в едно социалистическо общество, то всички без изключение трябва да чувстват еднакво липсата.
Борис Елцин
Твоите писма (доколкото не намирам в тях и следа от болезнена чувствителност и фанатични черни мисли) се превърнаха за нас в истинска необходимост. ... Обичайки те повече от всичко на света, с изключение на мама, аз въпреки това не съм сляп и най-малко от всичко бих искал да съм сляп. Отдавам ти дължимото в много отношения, но не мога напълно да изгоня от себе си мисълта, че не си лишен от егоизъм и той у тебе е може би повече, отколкото е необходимо за самосъхранение. Не мога да се избавя от мисълта, че в твоето положение повече бих щадил родителите си и би проявявал повече самопожертвователност към тях. Ако и с нищо да не съм задължен на своите родители, освен с появата си на този свят – въпреки че заради едната справедливост трябва да спомена и за майчината любов – то как само се борех и страдах само и само колкото се може по-дълго да не ги огорча.
Хайнрих Маркс
Исках да ви благодаря, благодаря на всички без изключение и на Григорий Алексеевич Зюганов (за Григорий Явлински), и на други лидери на фракциите.
Владимир Путин
Всички религии – без изключение – са проникнати от фанатизъм и го удовлетворяват с потоци от човешка кръв.
Клод Адриан Хелвеций
Както през цялата ни история, всичко, с изключение на киселото мляко и богомилите, идва отвън.
Андрей Пантев
Има нещо недобро таящото се в мъжете, избягващи виното, игрите, групите от прелестни жени, задушевни разговори. Такива хора са или тежко болни, или тайно ненавиждат обкръжаващите. Въпреки това, възможни са изключения.
Михаил Булгаков
Изкуството се занимава с изключенията, а не с типовете. Типовете са материал за фактите.
Том Стопард
Душа без тяло е нещо толкова нечовешко и ужасно, както и тяло без душа. Впрочем първото е рядко изключение, а второто е правило.
Томас Ман
Който е ненадежден в едно, той е ненадежден във всичко. Никога не съм срещал изключения.
Чарлз Дикенс
... във всяка култура има свои изключения, които само потвърждават националното правило.
Гилбърт Кийт Честъртън
Ако се огледате около себе си във физическата вселена, ще видите, че природата е растеж. Всичко, от клетките в тялото ви до планетите, обикалящи около слънцето, непрекъснато расте, постоянно се променя, непрекъснато се развива. Нищо не остава неподвижно. Нищо не остава същото. Така че помислете - защо животът ви ще бъде изключение? Защо бихте единственото нещо, което съществува във цялото творение, чиято цел не е да расте?
Барбара де Анджелис
Не може да се сключва договор, който променя Конституцията на страната или нарушава и изрича изключения от силата на Конституцията.
Александър Хамилтън
Има много пари във войни, с изключение на войната с бедността. Не може хляб да помогне на бедните.
Лени Брус
Всяко правило има своето изключение, но не всяко изключение има своето правило.
Веселин Георгиев
Всяка мисъл е изключение от общото правило, което се заключава в това да не се мисли.
Пол Валери
Механичният характер на сляпото подчинение е едновременно и плюс, и минус. Не ни се налага да мислим, следователно не го правим. Въпреки че в по-голяма част от случаите послушанието, при което не се замисляме, ни насочва към правилното действие, могат да се очакват и очебийни изключения - просто защото действаме, без да се замислим.
Робърт Чалдини
Ти си моето изключение от правилата.
Аби Глайнс
Раждането винаги е болка. Раждането ти отново не е изключение.
Аму Мом
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща