Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изключение" - страница 3
Непредвидените изненади са правило в науката, а не изключение. Запомнете: нещата се случват.
Ленард Съскинд
Любимата жена може да направи всичко за мъжа, с едно изключение: никога не престава да го критикува и превъзпитава.
Джон Пристли
Най-строгите правила в шахмата са изключенията.
Савелий Тартаковер
Колкото по-дълго някой вярва, че неговия идеал и цел е извън него, над облаците, в миналото или бъдещето, той ще излиза извън себе си и ще търси осъществяване там, където не може да бъде намерено. Той ще търси решения и отговори навсякъде, с изключение на там където могат да бъдат намерени - в себе си.
Ерих Фром
От съществуването на мъжкият пол решително няма никаква необходимост, с изключение на тези редки случаи, когато е нужно да се премести пиано.
Ребека Уест
Всички хора се стремят към щастие - няма изключения от това правило; всеки има различни начини, но целта е една ... Щастието е мотивът за всякакви действия на всеки човек, дори на някой, който ще се обеси.
Блез Паскал
Лудият е човек, който се е лишил от всичко, с изключение на разума.
Гилбърт Кийт Честъртън
Съществува широк консенсус не само в Съединените щати, но и в по-голямата част от света, че ако сте в икономически спад, трябва да стимулирате. Германия изглежда е изключение.
Джоузеф Стиглиц
Изключенията само потвърждават правилото.
Иван Тургенев
Ако си изключение, постарай се колкото се може по-гръмко да потвърждаваш правилото.
Веслав Брудзински
Свободата е забележително нещо, с изключение на свободата да правиш грешки.
Малала Юсафзаи
Човек иска за другите правила, а за себе си изключения.
Михаил Анчаров
Привлекателността към наркотиците намаля. С изключение на истинския опиум. Ако можех да получа истински опиум, щях да го разбърквам в горещото си кафе всяка сутрин. Хората продължават да ми дават марихуана. Имам торбички в едно чекмедже. Мислех да изпушя джойнт и да гледам как Абът и Костело отиват на Марс. Планирах да направя това преди три месеца и все още не съм стигнал до това.
Ник Тошес
Ще продължите да четете истории за измама и корупция - за полицаи, които лъжат и крадат, лекари, които жънат, където не им шият, политици на кеф. Не се заблуждавайте. Те са новина, защото са изключения.
Робърт Фулам
Индия винаги променя хората и аз не съм изключение.
Рут Прауър Джабвала
Много по-забавно е да бъдеш изключението, а не правилото.
Т. А. Барън
Хората, които са богати, трудно разбират поведението на бедните хора. Икономистите не са изключение, тъй като и те трудно разбират предпочитанията и ограниченията на оскъдицата, които определят избора, който правят бедните хора.
Теодор Шулц
Вярно е практически, ако не и напълно, без изключение, че промените, изучавани от всяка наука, имат тенденция да уравновесят или неутрализират силите, които ги предизвикват, и накрая да се успокоят.
Франк Найт
За да управлявате системата, човек трябва да споделя вижданията и принципите на мениджърите, а икономистите са само специален вид мениджъри, с изключение на икономисти-учени, които не отговарят на това определение.
Василий Леонтиев
С изключение на Бог, който седи след началото на Вселената, всички други богове противоречат на предположенията на науката.
Алан Лайтман
Ние нямаме други мотиви, които да ни насърчават да изпълнява обещания, с изключение на чувство за дълг. Ако ние решихме, че обещанията не са присъщо морално задължение, ние няма да усещаме желание да ги спазваме.
Дейвид Хюм
Истината е, че САЩ не се нуждае и не трябва да има таван на дълга. Всяка друга демократична държава, с изключение на Дания, се справя добре без такава.
Джеймс Суровецки
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща