Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ученик" - страница 3
Учениците в младежкото ви министерство не се нуждаят от вашите умни идеи и големи умения за програмиране. Те се нуждаят от жив модел - Божи мъж или жена, които са страстни за своята вяра.
Дъг Фийлдс
Когато не съм майка тигрица, аз съм професор в юридическия факултет на Йейл и ако едно нещо ми е ясно от годините на преподаване, това е, че има много начини да се създадат страхотни деца. Имам невероятни ученици; някои от тях имат строги родители, други имат снизходителни родители, а много идват от семейни ситуации, които се противопоставят на лесното описание.
Ейми Чуа
Тайното откровение на Йоан отново се отваря в криза. Ученикът Йоан, скърбящ за смъртта на Исус, върви към храма, когато среща фарисей, който му се подиграва, че е бил измамен от фалшив месия. Тези подигравки повтаряха собствения страх и съмнение на Йоан.
Илейн Пейджълс
В продължение на близо 2000 години повечето хора предполагаха, че единствените източници на традиция за Исус и неговите ученици са четирите евангелия в Новия Завет.
Илейн Пейджълс
Защитниците на почтеното общество и учениците на дегенерацията често са едни и същи хора.
Кейлъб Кар
Как използваме парите си е най-ясният външен показател за това в какво наистина вярваме. ... Ако някой е истински ученик на Исус Христос, доказателствата ще бъдат намерени в ежедневния живот на този човек – включително използването му на пари.
Лари Бъркет
Намирам да преподавам – харесва ми, но ми е много трудно просто да влизам в класната стая и да се изправя пред учениците.
Лидия Дейвис
Хилавият ученик е най-нещастното същество на света.
Хайнрих Маркс
Следващият ден е ученик на предходния.
Публий Сир
Качеството на Майстора не се определя от размера на тълпата му от ученици.
Ричард Бах
Не е нужно да учим учениците да приемат статуквото.
Сет Годин
Нуждаем се от ученици, които могат да се научат как да учат, които могат да открият как да се настояват и са достатъчно щедри и честни, за да се ангажират с външния свят, за да сбъднат тези мечти.
Сет Годин
Множеството хора, които стоят между велик мислител и обикновения човек, не са автоматични предаватели. Те работят върху идеите; може би затова един гений обикновено мрази своите ученици.
Уолтър Липман
Учениците на всяко изкуство, включително карате-до, никога не трябва да забравят култивирането на ума и тялото.
Гичин Фунакоши
Църквата променя света не като прави новопокръстени, а като прави ученици.
Джон Уесли
Всяка гордост на учителя в учениците е в растежа на засадените семена.
Дмитрий Менделеев
Задавайки домашна работа, учителя го дава на учениците, а то попада при родителите.
Жорж Сименон
Оценките трябва да сравняват представянето на учениците с набор от очаквания, никога с представянето на други ученици.
Алфи Кон
В изключителните класни стаи учителите правят повече слушане, отколкото говорене, а учениците говорят повече, отколкото слушат. Ужасните учители често имат следи от зъби на езика си.
Алфи Кон
Колкото по-малко способности има учителят, толкова по-неясно е за учениците.
Квинтилиан
Дори мъдрецът изпада в униние, общувайки с безумци, поучавайки глупав ученик и живеейки със свадлива жена...
Патанджали
Методът на казуса обикновено представя проблема на ученика. Той описва ситуацията, пред която е изправена една фирма, и след това формулира решението, което трябва да се вземе. В реалния живот, според Макнамара, лидерът първо трябва да открие проблема.
Майкъл Роберто
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща