Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дисциплина" - страница 8
Каквато и да е вашата дисциплина, станете отличник във всичко. Възползвайте се от всяка възможност да наблюдавате хора, които проявяват качествата на майсторството. Тези модели на върхови постижения ще ви вдъхновят и ще ви насочат към изпълнението на най-високия ви потенциал.
Майкъл Гелб
Често желязната дисциплина я налагат хора с дървени глави.
Светослав Пейчев
Духовното формиране е формиране на отношения. По-лесно е и следователно повече се говори за практикуване на духовни дисциплини в опит да почувствате Божието присъствие, отколкото да ги практикувате, за да черпите от силата на Духа да обичате добре. Духовно формиращите се хора могат или не могат редовно да изпитват Бог с тях. Но духовно формиращите се хора ще растат, за да разкриват все повече Божията природа чрез начина, по който се отнасят.
Лорънс Краб
"Дисциплината при идеални условия не е голяма заслуга. Трябва да я имаш пред лицето на смъртта, в противен случай тя е излишна" (Хобър Малоу)
Айзък Азимов
Това е въпрос на дисциплина - каза ми по-късно малкия принц. - Когато се приготвиш сутрин, трябва да се погрижиш и за планетата.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Вярвам, че понякога дисциплината е изключително важна. Не съм мързелива крава, която по цял ден се излежава.
Бьорк
Ако способността да оцеляваш след покушения беше олимпийска дисциплина, аз щях да имам златен медал.
Фидел Кастро
Налагайте високи стандарти за външен вид и за спазване на значимите правила – не заради самия външен вид или заради послушанието, а за да се създаде дисциплина и гордост.
Алън Акселрод
Прекомерната строгост и сляпа дисциплина – това е проклятието на учителя за децата.
Феликс Дзержински
Там (в Германия – бел.цит.) има дисциплина, създавана от поколения, генетически заложена. А тука за 45-50 години унищожиха самоинициативността, инстинктите за работа. Всичко се унищожи в България.
Теди Москов
Военният опит е доказал, че церемониите като например формалните караули и зарята много допринасят, а в някои случаи са и много важни за подготовката на хората за сражение и им показват перфектната дисциплина, добрият външен вид и желанието, без които никоя битка не може да бъде спечелена.
Джордж Патън
На всеки човек е присъща вродена съпротива към подчинението. Дисциплината премахва тази съпротива и след известна тренировка прави подчинението навик и подсъзнателно действие. Докъде може да стигне един недисциплиниран футболен отбор? Играчите реагират подсъзнателно на сигналите. Това трябва да е именно така, защото секунда за размисъл може да даде възможност на противника да скочи. Войната е много по-сложна от футбола. Няма човек, който да не изпитва страх по време на сражение, но дисциплината създава у него форма на заместващ кураж, който заедно с мъжеството му води до победа. Самоуважението идва директно от дисциплината. Поговорката в армията: "Някой да е виждал мръсен войник с медал?" е вярна в много голяма степен.
Джордж Патън
Искам само хората да разберат, колко е просто с кучетата: упражнение, дисциплина, любов.
Сизар Милан
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
Следваща