Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Познание" - страница 4
Има само една връзка на мира, която е едновременно постоянна и обогатяваща: нарастващото познание за света, в който се случва експериментът.
Уолтър Липман
Психоаналитичното освобождаване на паметта взривява рационалността на потиснатия индивид. Докато познанието отстъпва място на повторното познаване, забранените образи и импулси от детството започват да казват истината, която разумът отрича.
Херберт Маркузе
Предговорът към Феноменологията е едно от най-великите философски начинания на всички времена, представляващо не по-малко опити за възстановяване на философията като най-висшата форма на човешкото познание, като "науката".
Херберт Маркузе
Истинската област на познание не е даденият факт за нещата такива, каквито са, а критичната им оценка като прелюдия към преминаване отвъд дадената им форма. Знанието се занимава с външния вид, за да ги надскочи. ... По този начин понятието реалност се превърна в понятието възможност. Реалното все още не е "актуално", а първоначално е само възможността за действително.
Херберт Маркузе
Той е напълно лишен от въображение и следователно не е способен на познание.
Хърбърт Уелс
Любов... Познание... Това е едно и също.
Албер Камю
Можете ли да предскажете бъдещето с абсолютна сигурност? Вашият отговор трябва да бъде отрицателен. Имате две възможности: Можете или да решите да се приемете като несъвършено човешко същество с ограничени познания и да осъзнаете, че понякога ще правите грешки, или можете да се мразите за това.
Дейвид Бърнс
Предположението за перфектно познание е много далеч от реалността... много от злото в света всъщност не е умишлено.
Джордж Сорос
Най-висшето познание на Бога - познанието на него в любовта.
Жак Маритен
Наблюдавайки моят баща, аз узнах за кокаина всичко. Но понеже аз съм глупава и инатлива веднъж опитах сама. Аз говоря с познания по въпроса: това е ужасно!
Линдзи Лоън
Бяхме разбрали - и това беше най-важното, че нашите познания за хората не ни носят никаква полза в живота.
Варлам Шаламов
Истинската опасност е човекът без познания, човекът без сърце.
Сизар Милан
Разума расте при хората в съответствие със световното познание.
Емпедокъл
Краткият срок на живот ограничава пределите на човешкото познание.
Гален
Това е тъжна истина, но наистина е, че познанието за човешкия вид далеч надминава мъдростта им.
Майкъл Толбот
Или поради избор на партньор, познание, избягване на хищници или комбинация от трите, умовете ни са привлечени и са фино настроени към откриване на симетрия. Въпросът дали симетрията е наистина фундаментална за самата Вселена или просто за Вселената, възприемана от хората, става особено остър.
Марио Ливио
Съзерцанието на природните явления не е свързано нито с изкуството, нито с архитектурата, нито с историята, то е крехко и загадъчно и ако от него израства и определена форма на познание, то впоследствие не може да бъде обяснено или възпроизведено.
Марион Пошман
Цивилизацията, подобно на индивида, по никакъв начин не прилича на пасианс с механично подбрани карти; познаването на фрагментите, изучавани поотделно един след друг, никога няма да доведе до познанието на цялото - дори няма да позволи да се познаят тези фрагменти.
Марк Блок
Радостта е по-съвършена, от колкото знанието, понеже не всеки в процеса на познанието се радва, но всеки, който се радва, непременно в същото време го опознава.
Марсилио Фичино
За Кроули магията беше сложен материал, труден за овладяване. Практикуващият магьосник трябва да е надарен човек, да притежава необходимите научни познания, да няма предразсъдъци, освен това трябва да може лесно да схваща нови неща и да има обикновен здрав разум.
Мартин Бут
Никога не съм работил по разпити; Никога не съм виждал разпит и имам само мимолетни познания в литературата за разпитите. С тази квалификация моето мнение е, че целта на разпита е да се стигне до истината, а не да се стигне до това, което разпитващият иска да чуе.
Мартин Селигман
Увереността не е някакво нефизическо качество, изтръгнато от духовното измерение и инсталирано в ума. Това е чувството, което възниква, когато познанието на тялото за себе си е в хармония с мечтите на човека.
Мат Фицджералд
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща