Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Институция" - страница 2
Никоя институция не може да оцелее, ако се нуждае от гении или супермени, които да я управляват. Тя трябва да бъде организирана по такъв начин, че да може да работи под ръководството, съставено от обикновени човешки същества.
Питър Дракър
Според мен има решение, свързано с демокрацията, защото демократичните правителства са подчинени на волята на хората. Така че, ако хората искат, всъщност можете да създадете международни институции чрез демократичните държави.
Джордж Сорос
Преди една нация да може да бъде възстановена, нейните граждани трябва да разберат как тя е била унищожена на първо място: как нейните институции са подкопани, как е изкривен езикът й, как са манипулирани хората.
Ан Епълбаум
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Грехът е против волята на Божията воля; то се противопоставя на проповядването, молитвата и всички Божии институции.
Ралф Венинг
Самата загуба на нашата църковна институция, въпреки че, както във всички човешки институции, могат да бъдат открити някои недостатъци в нея, сама по себе си би била придружена с най-фаталните последици. Никой разумен човек не се осмелява прибързано да каже как неговото унищожаване няма да застраши значително нашите граждански институции.
Уилям Уилбърфорс
Остър, макар и недружелюбен критик към нашите институции, каза, че лекът за възхищение на Камарата на лордовете е да отидем и да ги видим.
Уолтър Бейджхот
Не само бъдещата ни икономическа стабилност, но и самата стабилност на нашите демократични институции зависи от решимостта на нашето правителство да даде работа на безработните.
Франклин Делано Рузвелт
Организациите и институциите позволяват да се формират стабилни очаквания от всеки член на групата по отношение на поведението на останалите членове при определени условия.
Хърбърт Саймън
Всеки човек трябва да има своето Аз; по-необходимо му е от хляба; и ако той не намери място за това в съществуващите институции, той вероятно ще създаде проблеми.
Чарлз Кули
Нациите трябва да бъдат организирани на международно ниво и да бъдат принудени да влизат в партньорство, подчинявайки по някакъв начин националния суверенитет на световните институции и задължения.
Артър Хендерсън
Iron Maiden е институция и съм щастлив, че съм замесен в нея, но имаше време, в което не бях доволен, затова напуснах.
Брус Дикинсън
Правилата възникват като спонтанен ред - те са намерени - не са умишлено проектирани от един изчисляващ ум. Първоначално конструктивистките институции претърпяват еволюционна промяна, адаптираща се извън обстоятелствата, които са ги родили. Изниква форма на "социален ум", който решава сложни организационни проблеми без съзнателно познание.
Върнън Смит
Надежден начин да накарате хората да повярват в лъжи е честото повтаряне, тъй като познаването не се отличава лесно от истината. Авторитарните институции и търговците винаги са знаели този факт.
Даниел Канеман
Няма нито една сфера на дейност, нито една институция, свободна от най-бруталния вид корупция. Русия отгледа мафия от световна класа.
Дейвид Ремник
Хомосексуалистите не са моногамни. Те искат да унищожат брачната институция. Това ще унищожи брака. Ще унищожи Земята.
Джеймз Добсън
Естественото разпространение не е нито справедливо, нито несправедливо; нито е несправедливо лицата да се раждат в обществото на някаква конкретна позиция. Това са просто природни факти. Това, което е справедливо и несправедливо, е начинът, по който институциите се справят с тези факти.
Джон Ролс
Справедливостта е първата добродетел на социалните институции, както истината е на мисловните системи.
Джон Ролс
Обичам институцията на бракът и обичам моят брак.
Кайл Чандлър
Бакалавърското ми образование в градския колеж в Ню Йорк стана възможно само чрез съществуването на тази отлична безплатна институция и финансовите жертви на моите родители.
Кенет Ароу
Въпросът за семейството сега разделя обществото ни толкова дълбоко, че противоположните страни дори не могат да се споразумеят за дефиниция на институцията, за която спорят.
Кристофър Лаш
Ако една теория на справедливостта трябва да ръководи аргументиран избор на политики, стратегии или институции, то идентифицирането на напълно справедливи социални условия не е нито необходимо, нито достатъчно.
Амартя Сен
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща