Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Институция"
Бракът е добра институция, но аз не съм готова за институции.
Мей Уест
Съвременната медицина е отрицание на здравето. Тя не е организирана, така че да служи на човешкото здраве, а единствено на себе си като институция. По този начин разболява повече хора, от колкото лекува.
Иван Илич
Аз съм категорично "за" идеята за разделението на Църквата и Държавата. Моята идея е, че тези две институции ни прецакват достатъчно сами по себе си, така че и двете накуп би означавало сигурна смърт.
Джордж Карлин
Университетът е институция, създадена да гарантира, че децата се издигат на по-високо ниво в обществото от техните родители.
Хенри Луис Менкен
Бракът е прекрасна институция, но кой иска да живее в институция?
Граучо Маркс
Сътрудничеството е важно не само защото е по-добър начин за учене. Духът на сътрудничество прониква във всяка институция и през целия ни живот. Така че научаването на сътрудничество е част от подготовката за ефективност, решаване на проблеми, иновации и учене през целия живот в една постоянно променяща се мрежова икономика.
Дон Тапскот
Всяка институция минава през 3 фази – полезност, привилегия и злоупотреба.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Най-ефективният начин да се ограничи демокрацията се състои в това, че правото да се вземат решения да се отнеме от обществото и да се предаде на безотговорни институции: крале и князе, жречески касти, военни хунти, партии с диктаторски пълномощия и съвременни корпорации.
Ноам Чомски
Вярвам в институцията на брака и възнамерявам да продължа да се опитвам, докато не се справя.
Ричард Прайър
Вярвам в сравнително равнопоставено общество, подкрепено от институции, които ограничават крайностите на богатството и бедността. Вярвам в демокрацията, гражданските свободи и върховенството на закона. Това ме прави либерал и се гордея с това.
Пол Кругман
Международните институции трябва да бъдат, както националните в демократичните държави, създадени от народите и за народите.
Анри Лафонтен
Историята ще преценява обществата и правителствата - и техните институции - не по това колко са големи или колко добре обслужват богатите и силните, а по това колко ефективно отговарят на нуждите на бедните и безпомощните.
Сесар Чавес
Цялата история на цивилизацията е обсипана с вероизповедания и институции, които в началото бяха безценни и смъртоносни след това.
Уолтър Бейджхот
Ако финансовата институция е "твърде велика, че да рухне", то тя е твърде велика, че да съществува.
Бърни Сандърс
Бракът е добър като институция, но лош като навик.
Бъстър Кийтън
Не е възможно да се проектира експеримент за разпределяне на лабораторни ресурси, без да се проектира институция с всички нейни детайли.
Върнън Смит
Истината е, че масонството несъмнено е религиозна институция, нейната религия е от онзи универсален вид, в който всички хора са съгласни.
Албърт Маккей
Докато политиците, духовенството, създателите на реклами и други ценности твърдят категорично, че семейството е основата на обществото, ядреното семейство като институция в момента е в сериозни проблеми.
Джейн Джейкъбс
Пълномощията на всяка държавна институция трябва да се простират до кожата на гражданите.
Глория Стейнем
Доминиращата социална мисъл оформя институционализирания ред на обществото... и неправилното функциониране на установените институции от своя страна променя социалната мисъл.
Теодор Шулц
Считам семейството за най-загадъчната и завладяваща институция на света.
Амос Оз
Пазарите са полезни инструменти за организиране на производствена дейност. Но ако не искаме да позволим на пазара да пренапише нормите, които уреждат социалните институции, имаме нужда от публичен дебат за моралните граници на пазарите.
Майкъл Сандел
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща