Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рамка" - страница 8
Имаше по-голяма вероятност хората, извършили престъпления в рамките на нацистката система, да поемат лична отговорност за действията си, отколкото военните престъпници, които са служили на Сталин или Хирохито, да поемат такава отговорност.
Лорънс Рийс
На отсрещната стена виси картина, единствената тук долу. Трудно е да се каже дали обектът на преден план на платното е гигантски кипарис или извисяващ се черен пламък. Пабло се приближава. Има толкова много движение в рамката на картината, той открива, че не може да се взира дълго в нито една точка. В далечината зад тъмния шпил в центъра обаче има долина с малки къщички, сгушени около църква с висока стълба, почти като сцени, на които Пабло е свидетел от прозореца на влака, докато се вози.
Люк Джерод Камър
Чувствата не могат да бъдат изгладени, да влязат в приемлива рамка, налагайки им формата и мярката.
Магда Сабо
Млякото съдържа хормони на растежа, проектирани от Майката Природа, за да сложат няколкостотин килограма на бебешко теле в рамките на няколко месеца.
Майкъл Грегър
Човек често среща хора, крайно интелигентни и опитни в професията си, които щом излязат от нейните рамки, изведнъж се оказват посредствени до невъзможност.
Богомил Райнов
Стил означава себеограничаване в определени рамки.
Венцеслав Константинов
В рамките на помощите за слаборазвитите страни, парите на бедните хора от богатите страни попадат в богатите хора в бедните страни.
Алфред Мозер
Основно задължение на човека е да задава рамка на общите идеи, защото никоя обща идея не струва и пет пари.
Оливър Уендъл Холмс — младши
При никакви обстоятелства не желая да бъда специалист по всичко. Имам право да изляза извън рамките... Пожелавам си шанс, а не сигурност... Искам да се срещна с риска, да копнея за нещо и да го постигна, да преживея крушение и успех. Отхвърлям всяко предложение да продам порива си за дребни бакшиши. Предпочитам да се изправя пред трудностите на живота, отколкото да водя застраховано съществуване. По-добре напрегнатата възбуда на собствения успех, отколкото безличния покой на утопиите. Не заменям нито свободата си срещу благодеяния, нито човешките си достойнства за щедри дарове. Научил съм се сам да мисля, да действам, да гледам света право в лицето и да заявявам: "Това Творение е мое." Всичко се съдържа в думите: "Аз съм свободен човек."
Алберт Швайцер
Радвайте се, че сте скъпи на Бога. И в рамките на силите си правете каквото можете, за да може Бог да ви се радва. Господ и Божията майка да ви пазят!
Антоний Сурожски
Внезапно погражданеният селяк е най-жалкото създание в Гърция. Животът му съвсем е деградирал. Загубил е изцяло предишното си патриархално обкръжение - без да придобие нищо на негово място. Нито пък гръцката буржоазия имаше някаква значителна традиция, за да му я предложи. Но и да имаше, не би било възможно няколко хиляди буржоа да асимилират няколко милиона селяни в рамките на едно поколение.
Никос Диму
Отделният американец не е нищо особено. Той по нищо не е по-добър от средния българин. Но живее в рамките на система, която добре функционира, и той си върши точно работата, която е длъжен да свърши. Може нищо друго да не знае, но това, за което е сложен да върши, върши отлично.
Валентин Карабашев
В бизнеса на арт пазара тя (свободата) е само привидна – че нямам работно време, определени рамки и срокове. Човек сам си извоюва параметрите на свободата. Въпросът е: да е в хармония със себе си, да е доволен от тези параметри и те да не му тежат. Когато си във вътрешно равновесие, в сговор със света и околните, ти си свободен.
Павел Тодоров
Осъзнайте главно, че в рамките на цялата тази размяна на стоки и услуги можете да откриете редица възможности за забогатяване.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
Следваща