Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Положение"
Джентълмена използва беззащитното положение на жената само в този случай, когато сам я е поставил в това положение.
Жорж Куртелин
Хората ненавиждат тези, който ги кара да се чувстват по-низше положение.
Филип Честърфийлд
Такава е човешката природа: никога не виждаме своето положение в истинската светлина, докато не го разберем от опита на по-лошо положение, и никога не ценим тези блага, които притежаваме, докато не ги загубим.
Даниел Дефо
Голяма част от неговите [висши аритметични] теории черпят допълнителен чар от особеността, че важни положения, с отпечатък на простота върху тях, често се откриват лесно чрез индукция и въпреки това имат толкова дълбок характер, че не можем да намерим демонстрациите. до след много напразни опити; и дори тогава, когато успеем, това често е чрез някакъв досаден и изкуствен процес, докато простите методи могат дълго да останат скрити.
Карл Фридрих Гаус
Ако се обърнете с молба към мнозинството хора да напишат своята автобиография, то бихте поставили голяма част от тях в най-трудното положение: защото много малко могат да дадат отговор на въпроса, какво са правили вчера.
Ото Вайнингер
Ако знаехме точно законите на природата и положението на Вселената в началния момент, бихме могли да предвидим точно положението на същата Вселена в един успешен момент.
Жул Анри Поанкаре
Съдът е мястото, където Исус Христос и Юда Искариотски биха били в равно положение, с леко предимство в полза на Юда.
Хенри Луис Менкен
Ще се боря във всяко едно положение за моите деца, така че те да могат да постигнат своите възможности като човешки същества и като личности с обществени задължения.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Няма шахматист, който, след като е загубил партията, да не каже, че е имал печелившо положение.
Иля Илф
Дами, няма неутрелно положение, което да приемем.
Гъртруд Стайн
Не знам човек, достигнал до величие или до високо положение, който да се е излежавал до късно сутринта.
Джонатан Суифт
Светът не стои на едно място, и космическите технологии помагат да доведем спортните рекорди на нови, свръх нива. Моят костюм е преминал изпитания в десетки лаборатории. В неговия състав влиза елемент, който мога да приема идеално положение във водата. Но плува и подобрява рекорда все още човек.
Майкъл Фелпс
Положението на женен мъж е непоносимо, защото мъжът, дори хиляда пъти да е по-умен, се оказва излишен навсякъде, дори в собствената си къща.
Никола дьо Шамфор
Самозаблудата в крайна сметка обяснява тежкото положение на Япония. Японците никога не са приемали, че промяната е в техен интерес - и не е просто отговор на критиките на САЩ.
Пол Самюелсън
Несвободите програми - това е хищна социална система, господстваща над хората, разделяща ги и използваща на полученият доход за достигане на още по-голямо господство. Може да се да покаже за изгодно положение на един от васалите на тази империя, но единственият етичен избор е съпротивление на системата чак до пълната и ликвидация.
Ричард Столман
Духът, в който беше направено предложението, по необходимост трябваше да допринесе за подобряване и облекчаване на положението на еврейския народ, без да се отречем и на йота от великите принципи, на които се основава нашето движение.
Теодор Херцел
Моралното и интелектуалното състояние на една нация със сигурност може да се окаже от решаващо значение само по себе си, но цялото необходимо внимание трябва да се обърне и на материалните съображения. Когато една нация трябва да се съобразява с борба срещу превъзхождащи сили на няколко фронта, тя не трябва да пренебрегва нищо, което може да допринесе за подобряване на нейното положение.
Хайнц Гудериан
Тази мания за лидерство... Не е неутрална; това е американска, тази идея за героичния лидер, който идва на бял кон, за да спаси положението. Мисля, че това убива американските компании.
Хенри Минцбърг
Каквито и да са трудностите в живота ми, аз все още живея в много привилегировано положение. Страхът е да не знаеш откъде идва следващото ти ядене. Страхът е да видиш как едно дете се наранява. Страхът е да гледаш някой, когото обичаш, да губи. Страхът е да знаете, че вие сами ще умрете. Но в това, което правя, няма страх. Пиша книги.
Джеймс Фрей
Жена, оказала се в тежко положение, е винаги по-силна, когато изглежда добре!
Джеймс Хадли Чейс
Ранните инвестиции в живота на децата в неравностойно положение ще помогнат за намаляване на неравенството както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.
Джеймс Хекман
Аз отказвам да "погледна нагоре". Оптимизмът ме дразни. Това е извратено. Тъй като падането на човека, правилното му положение във вселената е една от мизериите.
Джон Кенеди Тул
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща